Szia Rozalinda!
Szerintem a legfontosabb az lett volna, hogy amikor a bérleti szerződést megkötötték a bérbe adóval, ki kellett volna kötni benne, hogy az elmaradt tartozásokért az új bérlő semminemű felelősséget nem vállal. A tartozásokra pedig a bérbeadónak kötelessége lett volna felhívni a figyelmet. Amennyiben ezek a dolgok nem történtek meg, ebben a konkrét esetben szerintem a bérbeadó kötelessége lenne kiegyenlíteni a tartozásokat, hogy a bérlő tudja folytatni a tevékenységét. Az, hogy ezt a tartozást pedig ő hogyan hajtsa be az előző bérlőn, az megint egy mások kategória. Úgyhogy nem irigylem az új bérlőket, elég kacifántos eset. Mindenesetre a bérleti szerződésekből kellene kiindulni, és megnézni azokat a dolgokat, amivel kezdtem a válaszomat.
Üdv. Kata
Sziasztok!
Valami nem "gömbölyű". Azt konkrétan tudom, hogy például az új fogyasztó nevére át sem írják a fogyasztásmérőket addig, amíg azon tartozás van -azt először ki kell egyenlíteni. A tartozás tényét általában hamarabb (már az átírás ügyintézésekor) közlik. A Szerzői Jogvédő-höz nem tudok hozzászólni, mert kevés az információ. Valahol valamit nem olvastak el figyelmesen az új bérlők. 2 dolgot tehetnek szerintem - a bérleti díjból levonják az elszenvedett "kárt" vagy perre mennek a bérbeadóval, aki meg behajtja az előző bérbevevőn az elmaradásokat.
Üdv: P.Zsuzsa
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég