Kérdésem a kövektező:
2005-ben született kisfiam, akivel a szülés kezdő napjától vettem igénybe a szül.szabadság idejét, majd gyed-en voltam, jelenleg ezen időszak alatt felgyűlt szabadságokat vettem ki, azaz gyes mellett szabin vagyok, ami 2008. január elején jár majd le. Utána munkába állok félállásban, bruttó 83300 forintos fizetéssel. 2008. augusztustól a munkáltatómmal úgy egyeztünk meg, hogy visszalépek teljesállásba, bruttó 166600 forintos fizetéssel, kérdés, hogy ehhez valóban tartják-e magukat, vagy a továbbiak miatt ettől elállnak. Tervezzük ugyanis a második baba érkezését, és itt jön a kérdés: mekkora TGYÁS illetve a GYED várható összege, ha a baba 2008-ban születik meg (ez ugye kb. október vagy utána történhet meg és ebben az esetben valószinüleg nem kapom vissza a teljes állást), illetve mekkorák ezek az összegek, ha már csak 2009. elején érkezik meg a baba(itt már a teljes állás esélye talán nagyobb)? Tudom, hogy ezt nem lehet így időzíteni és csak pár hónap a különbség, de szeretnék tájékozódni ezügyben.