Adófórum

Adózási és számviteli információk

Munkaszerződés kitöltése

Adatszolgáltatás

Munkaszerződés kitöltése

HozzászólásSzerző: valterjozsefne » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok! Szeretném a véleményeteket kérni, két dolgozónak nem volt beragasztva az AM könyvbe a közteherjegy ellenőrzéskor, most két napra be kell jelenteni öket. A Munkaszerződés kitöltésénél mikor járok el helyesen , ha határozatlan időre kötöm és két nap mulva kijelentem, vagy próba időt írok két napra és úgy léptetem ki a megszűnés módja szintén közös megegyezés. Sajnos, csak négy nap késéssel kaptam az információt a vállalkozótól, szerintem, így még mulasztási  birság is várható.

Köszönettel: Mária

valterjozsefne

Munkaszerződés kitöltése

HozzászólásSzerző: markne » kedd nov. 20, 2007 6:32 am

Szia, Mária!

Ha már 2 napra kell bejelenteni, és nincs vita a munkavállalóval, a szerződés megkötésénél én nem tudnék érvelni sem egyik, sem másik megoldás mellett/ellen, talán határozott időre kötném meg a munkaszerződést.

A mulasztási bírsággal kapcsolatban annyit, hogy mivel nem a Te hibádból történt, ha esetleg kiróják, ki tudod védeni, de lehet talán abban bízni, hogy nem bírságolnak bejelentési késedelem miatt, mivel az OEP "jóvoltából" elég sok utólagos bejelentésre került sor, talán nem tesznek különbséget az  okok között. Nekem is volt ilyen késedelmem, mint neked, (tanulónál) kb 1 hónapja, még nincs bünti. Persze még lehet.

Üdv: Rózsa

markne

Munkaszerződés kitöltése

HozzászólásSzerző: kovalkata » kedd nov. 20, 2007 7:20 am

Szia Mária!

Én is csak azt tudom mondani, hogy mind a két megoldás elfogadható munkajogilag, a határozatlan és próbaidős, és a határozott 2 napos is. Az egyszerűbbsége miatt talán az utóbbi jobb.

4 napos késésnél én sem hallottam még szerencsére mulasztási bírságot. Szerintem kicsi az esélye, de sajnos az apehnál soha nem lehet tudni semmit. Amúgy meg amit Rózsa is ír, nem a Te hibád.

Üdv. Kata

kovalkata

Munkaszerződés kitöltése

HozzászólásSzerző: valterjozsefne » kedd nov. 20, 2007 7:32 am

Sziasztok ! Köszönöm a válaszokat. Mária
valterjozsefne

Munkaszerződés kitöltése

HozzászólásSzerző: zsuzsi_n@freemail.hu » kedd nov. 20, 2007 8:55 am

Szia Kata!

Nekünk is volt egy ilyen esetünk és határozatlan időre kötöttünk munkaszerződést és nem csak  két napra, ezt figyelembe vették a büntetés kiszabásánál. Egész pontosan a hó közepén volt az ellenőrzés és a hó végéig álltak munkaviszonyban és ez alatt az idő alatt kellett mennünk az ellenőrhöz.

Üdv:

Zsu

zsuzsi_n@freemail.hu

Vissza: Adatszolgáltatás