A novemberi bevallásban a kapott fél havi ||nyugdíjat és a kapott nyugdíjemelést közölni kell-e? A nyugdíjastól be kell-e kérni hozzá a nyugdíjszelvényt?
Köszönöm szépen a választ. "REBEKA"
A novemberi bevallásban a kapott fél havi ||nyugdíjat és a kapott nyugdíjemelést közölni kell-e? A nyugdíjastól be kell-e kérni hozzá a nyugdíjszelvényt?
Köszönöm szépen a választ. "REBEKA"
Szia Rebeka!
Ez egy érdekes dolog lesz azoknál a nyugdíjasoknál, akik nyugdíj mellett dolgoznak, mert a 10 hónap adóelőlegét úgy állapítottad meg, hogy a havi bért szoroztad 12-vel, hozzáadtad a havi nyugdíj 12-szeresét így állapítottad meg a fizetendő adóelőleget. Szerintem most is hasonló lesz az eljárás azzal a különbséggel, hogy ez a 13. havi és a visszamenőleges korrekció úgy működik, mint az egyszeri kifizetések adóelőleg megállapításai. Így biztosan be kell kérni az adatokat.
Üdv.
Szia Rebeka!
Ha a gázár, vagy távhőtámogatás igénylésről (bevallásról) van szó, akkor tudomáson szerint nem.
Üdv
Folyt.
Ha a távhőtámogatásról van szó akkor NEM a novemberi jövedelmet kell figyelmebe venni hanem az októberit. Tehát rendszeres jövedelem esetén az igénylést megelőző hónap jövedelme számít. Októberben egy havi nyugdíj volt.
Szia!
Ha a gázártámogatás igénylésére gondolsz, akkor valóban nem kell a 13-ik havi nyugdíjkiegészítést beszámítani, de a most beindult ellenőrzés a támogatást kérőknél, ott kérik a nyugdíjas szelvényeket, három havit, vagy az éves összesítőt. Marcsi
Úgy látom mindenkinek a gázár támogatás körül forog a gondolata. Én a nyugdíjas alkalmazottam miatt kérdezem, hogy a novemberi -0708M- bevallásban meg kell-e emelni a 0708-04/389.sort, vagy marad a Nyugdíjintézet által januárban kiközölt összeg?
Bocs a félreértésért.
Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 5 vendég