Adófórum

Adózási és számviteli információk

Cégek közötti kölcsön

Ellenőrzés

Cégek közötti kölcsön

HozzászólásSzerző: Rózsa72 » hétf. nov. 12, 2007 4:46 pm

Szia !

 

Igen, ezt írtam, nem tartozik a hitelintézeti tevékenységek közé.

Revizor ajánlotta ezt a teáort, itt keressünk a cégünknek legjobban megfelelőt, mert lehet, hogy az én cégemnek jó, de lehet, hogy neked teljesen ellentétes.

Mivel itt konkrétan nem ismerjük a 2 cég tevékenységét, sőt a kölcsön pontos indokát sem ( amit, elvileg szerepeltetni kell a szerződésben ) , így nem a konkrét teáort ajánlottam, csak a főágazatot.

 

szia       ildikó

Rózsa72
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

Cégek közötti kölcsön

HozzászólásSzerző: madora100 » hétf. nov. 12, 2007 6:18 pm

Még mindig nem értjük egymást. Egyáltalán nincs tevékenységi szám ennél az alkalmi kölcsönt nyújtásnál. A kölcsönt nyújtó nem tevékenységként végzi ezt a szolgáltatást.
madora100
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:11 am

Cégek közötti kölcsön

HozzászólásSzerző: Rózsa72 » szer. nov. 14, 2007 8:38 am

Sziasztok!

 

Kolléganőm tegnap volt apeh ellenőrzésen, kérésemre ő is feltette a kérdést erre a témakörre ( kölcsön, kölcsönszerződés).

Vele már ez ügyben nem voltak olyan kedvesek, kíváncsiak voltak a cégek nevére akiknél tud ilyen kölcsönfajtákat, szívesen behívnák őket egy alapos vizsgálatra.

Kívácsiak voltak még olyan törvényi előírásokra, amik leírják, hogy 2 cég sima kölcsönszerződéssel ezt megteheti .

Veszprém megyében ezt már másodszor halljuk hivatalos szervtől, mostmár tényleg kíváncsi vagyok én is, akinek van ilyen szerződése milyen törvény alapján tette meg, hátha van mégis valami ami engedi, hogy a nekünk felsorolt kritériumok nem kellenek.

 

Köszönöm                ildikó

 

 

Rózsa72
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

Cégek közötti kölcsön

HozzászólásSzerző: stamasi » szer. nov. 14, 2007 8:51 am

Szerintem egy a lényeg ebben az egészben:

1. Ha egy cég kölcsön ad a másik cégnek X Ft-ot, rendes szerződéssel, tanúkkal, lepapírozva, és ellenőrzést kap, megnézik, a másik céget, akinek kölcsönt adott, tegyük fel mindkét cégnél mindent rendben találnak (vizíó), akkor önmagában a kölcsön-szerződésbe nem lehet belekötni.

2. Ha egyáltalán nincsenek rendben a dolgok, kiderül, hogy a kölcsönt például úgy adta a másik cégnek, hogy közben például az Apeh-nak tartozik, vagy a másik cég fiktív, probléma van vele stb., akkor gond van, így is úgy is.

3. Azért kiadni a pénztárból a kölcsönt, hogy csökkenjen a pénztár-egyenleg, kockázatos dolog, ezt tudjuk. Többen ezért csinálják, vállalva a kockázatot.

 

stamasi
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:12 am

Előző

Vissza: Ellenőrzés

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég

cron