A VPID számról még nem érdemes ilyen szinten beszélnünk, mert még nem lett hatályos az új jogszabály.
A tervezetből ugyan sokminden kiderül, és a VPOP csak attól az időponttól lesz aktív ez ügyben, ha már meg van rá a jogi háttere is.
A VPID számról még nem érdemes ilyen szinten beszélnünk, mert még nem lett hatályos az új jogszabály.
A tervezetből ugyan sokminden kiderül, és a VPOP csak attól az időponttól lesz aktív ez ügyben, ha már meg van rá a jogi háttere is.
Most látom, hogy a tegnap esti szövegem kétszer ment el, nem tudom, hogyan történt, bocsánatot kérek érte.Egyébként is elég szószátyár voltam ebben a témában.
Kata kérlek, a lezárásánál majd figyeljél, ha netán érdemesnek tartod elfogadni a válaszomat, csak egyet jelöljél be.
Üdv. Rózsa
Sziasztok!
Hát elég szörnyű amiket írtok. Rózsa, nem baj ha kétszer jött a válasz, inkább kétszer mint egyszer se. Én írtam egy levelet egy volt Fórumtagnak (egyik társunk ajánlotta) bemásolom ide nektek is, hogy mi volt a válasza. (Ez egyébként Téged Rózsa mindenben megerősít.)
Szia Atom69!
Jól látom, hogy egy profi termékdíjas szakembert köszönthetünk a személyedben?
Üdv. Mari
Szia!
Hát ez most nagy derültséget okozott nekem! Nem is kötötted össze az e-mailemet ezzel a fórumos kérdéssel? Simán inkognitógan maradtál. De mégegyszer nagyon köszönöm, mert nagyon jól összeszedett, érhető volt a válasz, úgyhogy valóban profi vagy a témában. Szerintem a legtöbb könyvelő irtózik a termékdíjas dologtól.
Üdv. Kata
Szia!
Már sokan mondták, tehát biztos úgy van.
Értenem kell hozzá, mert ezzel foglakozom.
Több kötelezettel van szerződésünk, de az utóbbi időben megnőtt a könyvelőkkel, könyvelőirodákkal történő együttműködésünk is.
A termékdíj valóban mumus a könyvelők számára. Nem is Nekik kellene ezzel foglalkozni, de az ügyfél Tőlük várja el, mert (többek közül)az APEH felé is kell kötelezettségeket teljesíteni.
Valahol láttam már leírva, hogy "ideális esetben a termékdíjas feladatok ellátását a könyvelő és a környezetvédelmi szakember összehangolt munkája adja". Szépen van megfogalmazva.
Szia Atom69!
Teljesen egyetértek Veled és Madorával, aki fentebb írta, hogy "nem szabad a termékdíjjal kínlódni".
Ez egy bonyolult és összetett feladat, aminek a művelőit igenis meg kell fizetni, ez nem a könyvelők feladata. A vállalkozóknak tudomásul kell venniük - akik lassan már írni és olvasni is elfelejtenek - , hogy a könyvelőre sem lehet mindent rátolni, mert természetesen úgy gondolják, hogy ez is a mi feladatunk. Amikor felhívtam a figyelmét a vállalkozónak a környezetvédelmi termékdíjra, úgy nézett rám, mintha ezt én találtam volna ki.
Üdv. Mari
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 7 vendég