Sziasztok!
Én kerestem a lapot, de nem tudtam megnyitni, ill. megtalálni. Biztosan valamit be kellett volna jelölnöm, de megnézem mégegyszer. Az előleg törlésével kapcsolatosan meg köszönöm a tanácsot! Köszi SZESZE
Sziasztok!
Én kerestem a lapot, de nem tudtam megnyitni, ill. megtalálni. Biztosan valamit be kellett volna jelölnöm, de megnézem mégegyszer. Az előleg törlésével kapcsolatosan meg köszönöm a tanácsot! Köszi SZESZE
Még mindig én vagyok, ha tudtok segítsetek még nekem abban, hogy - mivel nincs VTSZ-es könyvem - az étteremben a számlára kérik, hogy írják rá a SZJ vagy a VTSZ számot. Nem tudom mit mondjak, nekik, mondtam, hogy megpróbálom megkérdezni. Én még ott tartok, hogy nem kötelező ráírni, csak ha kérik mivel általános adókulcs alá tartozik, a fogyasztás. Ha van időtök kérem segítsetek! Köszi SZESZE
Szia Szesze!
SZJ 55.30.11. Éttermi, cukrászdai szolgálatás (ételek, italok elkészítése és pincér általi felszolgálása, ahol asztalnál ülő vendégek számára történő felszolgálással nyújtanak szolgáltatást, de nem ide tartozik a szeszes ital étel nélküli felszolgálása - 55.40.10.)
SZJ 55.30.13. Önkiszolgáló étkeztetés (étel, ital készítése felszolgálás nélkül, ahol ülőhely rendelkezésre áll).
SZJ 55.30.14. Egyéb étkezőhelyi vendéglátás (Pl. hal- és pecsenyesütő bódék, ülőhely nélküli gyorsétkezdék stb.)
Üdv. Mari
Szia Mari!
Köszönöm szépen a válaszodat! Nem is tudom mi lenne nélküled nélkületek velem! Ilyen gyorsan sehol nem kapok választ, ha valami problémám van. Remélem majd ez a tanácsadásos fórum is nagyon sokat fog segíteni a munkánkban. Már alig várom, hogy elkezdjék, pláne, hogy megint itt az évvége! Remélem ma már nem fogok semmiben megakadni. Nagyon köszönök mindent: SZESZE
Szia Mari!
Elnézésedet(elnézéseteket!) kérem, de sajnos rosszul írtam, nincs ilyen lapja, a 0732-vel kevertem össze (határidóben be nem nyújtott bevall.pótlása). Ha pl. nem lett beadva a 0529, és azt pótolom, annak van előlegbevall.lapja. Mégegyszer bocsi Mari és Szesze.
Üdv: Böbe
Szia Böbe!
Köszi, kerestem, de nem találtam és abbahagytam. Csak írok egy jegyzőkönyvet, és beadom a 0731-et és kész? Vagy szerintetek írjak az APEH-nak is levelet? Hogy miért módosult? Külön írok, hátha - jóindulatból - törlik az előlegeket is. Jó későig fent vagy Te is, de hát éjszaka lehet nyugodtan dolgozni. KELLEMES HÉTVÉGÉT! ILL. JÓ MUNKÁT!
Köszi a válaszért Üdv. SZESZE
Szia Szesze!
Igen, ilyenkor lehet nyugiban dolgozni, mikor elcsitul a világ körülöttem. Meg egyébként is bagolytipus vagyok. Csak a reggelek nem lennének! Na, mindegy, egyéni szoc.probl.
A 0731-hez nem kell mást beküldeni. Persze az előleg miatt külön írhatsz kérelmet - lehet, hogy még kérnek adatokat: várható eredmény, stb. A jegyzőkönyvet nem kell beküldeni, csak magadnak kell lefűzni, elrakni.Az önellenőrzést a nyilvántartásba nem felejtsd el beírni. Jó munkát neked is.
Üdv: Böbe
Szia Szesze!
Na, persze, hogy dupla lett!
Szia Böbe!
Megkérlek, hogy légyszíves olvasd el a számvitelnél általam írtakat ill. kérdezetteket, - ha majd lesz egy kis időd, mert nem tudom, hogy hogyan könyveljem a beérkezett devizát - de ott leírtam a kérdésemet. Előre is nagyon köszönöm
Jó éjszakát kívánok! SZESZE
!
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 64 vendég