Adófórum

Adózási és számviteli információk

0629-es javítása

TAO

0629-es javítása

HozzászólásSzerző: SZESZE » pén. nov. 09, 2007 12:56 pm

Sziasztok!

Én kerestem a lapot, de nem tudtam megnyitni, ill. megtalálni. Biztosan valamit be kellett volna jelölnöm, de megnézem mégegyszer. Az előleg törlésével kapcsolatosan meg köszönöm a tanácsot! Köszi SZESZE

SZESZE

0629-es javítása

HozzászólásSzerző: SZESZE » pén. nov. 09, 2007 1:20 pm

Még mindig én vagyok, ha tudtok segítsetek még nekem abban, hogy - mivel nincs VTSZ-es könyvem - az étteremben a számlára kérik, hogy írják rá a SZJ vagy a VTSZ számot. Nem tudom mit mondjak, nekik, mondtam, hogy megpróbálom megkérdezni. Én még ott tartok, hogy nem kötelező ráírni, csak ha kérik mivel általános adókulcs alá tartozik, a fogyasztás. Ha van időtök kérem segítsetek! Köszi SZESZE

SZESZE

0629-es javítása

HozzászólásSzerző: kohnmari » pén. nov. 09, 2007 5:22 pm

Szia Szesze!

SZJ 55.30.11. Éttermi, cukrászdai szolgálatás (ételek, italok elkészítése és pincér általi felszolgálása, ahol asztalnál ülő vendégek számára történő felszolgálással nyújtanak szolgáltatást, de nem ide tartozik a szeszes ital étel nélküli felszolgálása - 55.40.10.)

SZJ 55.30.13. Önkiszolgáló étkeztetés (étel, ital készítése felszolgálás nélkül, ahol ülőhely rendelkezésre áll).

SZJ 55.30.14. Egyéb étkezőhelyi vendéglátás (Pl. hal- és pecsenyesütő bódék, ülőhely nélküli gyorsétkezdék stb.)

Üdv. Mari

kohnmari

0629-es javítása

HozzászólásSzerző: SZESZE » pén. nov. 09, 2007 5:38 pm

Szia Mari!

Köszönöm szépen a válaszodat! Nem is tudom mi lenne nélküled nélkületek velem! Ilyen gyorsan sehol nem kapok választ, ha valami problémám van. Remélem majd ez a tanácsadásos fórum is nagyon sokat fog segíteni a munkánkban. Már alig várom, hogy elkezdjék, pláne, hogy megint itt az évvége! Remélem ma már nem fogok semmiben megakadni.  Nagyon köszönök mindent: SZESZE

SZESZE

0629-es javítása

HozzászólásSzerző: validitas » szomb. nov. 10, 2007 10:28 pm

Szia Mari!

Elnézésedet(elnézéseteket!) kérem, de sajnos rosszul írtam, nincs ilyen lapja, a 0732-vel kevertem össze (határidóben be nem nyújtott bevall.pótlása). Ha pl. nem lett beadva a 0529, és azt pótolom, annak van előlegbevall.lapja. Mégegyszer bocsi Mari és Szesze.

Üdv: Böbe

validitas

0629-es javítása

HozzászólásSzerző: SZESZE » vas. nov. 11, 2007 7:47 am

Szia Böbe!

Köszi, kerestem, de nem találtam és abbahagytam. Csak írok egy jegyzőkönyvet, és beadom a 0731-et és kész? Vagy szerintetek írjak az APEH-nak is levelet? Hogy miért módosult? Külön írok, hátha  - jóindulatból - törlik az  előlegeket is. Jó későig fent vagy Te is, de hát éjszaka lehet nyugodtan dolgozni. KELLEMES HÉTVÉGÉT! ILL. JÓ MUNKÁT!

Köszi a válaszért  Üdv. SZESZE

SZESZE

0629-es javítása

HozzászólásSzerző: validitas » vas. nov. 11, 2007 8:44 pm

Szia Szesze!

Igen, ilyenkor lehet nyugiban dolgozni, mikor elcsitul a világ körülöttem. Meg egyébként is bagolytipus vagyok. Csak a reggelek nem lennének! Na, mindegy, egyéni szoc.probl.

A 0731-hez nem kell mást beküldeni. Persze az előleg miatt külön írhatsz kérelmet - lehet, hogy még kérnek adatokat: várható eredmény, stb. A jegyzőkönyvet nem kell beküldeni, csak magadnak kell lefűzni, elrakni.Az önellenőrzést a nyilvántartásba nem felejtsd el beírni. Jó munkát neked is.

Üdv: Böbe

validitas

0629-es javítása

HozzászólásSzerző: validitas » vas. nov. 11, 2007 8:45 pm

Szia Szesze!

Na, persze, hogy dupla lett!

validitas

0629-es javítása

HozzászólásSzerző: SZESZE » vas. nov. 11, 2007 10:19 pm

Szia Böbe!

Megkérlek, hogy légyszíves olvasd el a számvitelnél általam írtakat ill. kérdezetteket, - ha majd lesz egy kis időd, mert nem tudom, hogy hogyan könyveljem a beérkezett devizát - de ott leírtam a kérdésemet. Előre is nagyon köszönöm  

Jó éjszakát kívánok!   SZESZE 

!

SZESZE

Előző

Vissza: TAO