Adófórum

Adózási és számviteli információk

Új pénztárgép kötelező?!

Egyéni vállalkozók

Új pénztárgép kötelező?!

HozzászólásSzerző: kutacska » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!
Néha azért belefáradok, amikor olyan okos hírek terjengenek, és adják az észt egymásnak a vállalkozók, merthogy többnyire rémhírek.
Most azzal jött az egyik vállalkozó, hogy a mellette lévő üzlet tulajdonosa közölte vele, 01.01-től nem lehet ezeket a pénztárgépeket használni, amiket most használnak, hanem kötelező lesz lecserélni valami újra, olyanra, amiről az adatokat közvetlenül számítógépre lehet vinni. Én még semmit nem hallottam ezzel kapcsoltban, és képtelenségnek is tartom, hogy ezt így, ilyen határidővel kitalálnák.
Esetleg valaki tud bármilyen változásról a pénztárgépek használatával kapcsoltban?
kutacska

Új pénztárgép kötelező?!

HozzászólásSzerző: valterjozsefne » szer. nov. 07, 2007 2:17 pm

Szia! Én is remélem, hogy csak rémhír, szinte minden évben vannak típusok amelyet kivonnak a forgalomból, szerintem  a teljes cserére a kereskedelem sincs felkészülve. Képtelenségnek tartom, de hátha más tud valamit. Mária
valterjozsefne

Új pénztárgép kötelező?!

HozzászólásSzerző: madora100 » szer. nov. 07, 2007 4:14 pm

Publikációkban még nem lehetett ilyen hírt hallani. Ha lesz is ilyen intézkedés (bár én ezt nagyon kétlem), annak megfelelő átfutási időt fognak hagyni. November elejét írunk, következő év 01.01-ig ezt nem lehetne véghezvinni. Több szempopntból sem. Mária által írt indokok alapján sem, s ennek financiális kihatásai is vannak. Ma egy pénztárgép nem két fillérbe kerül, a lecserélésre meg kell teremteni a fedezetet. Meg kell kérdezni a hírmondót, honnan vette az információit. Mert a szóbeszéd lehet mesterkélten előidézett rémhírterjesztés is.
madora100

Új pénztárgép kötelező?!

HozzászólásSzerző: kutacska » pén. nov. 09, 2007 7:13 am

Természetesen maga a hírmondó is csak hallotta, másik vállalkozótól. Nagyon úgy tűnik, teljes egészében rémhír ami terjeng a vállalkozók között. Ezek szerint semmi nem változott pénztárgéppel kapcsolatban.
kutacska

Új pénztárgép kötelező?!

HozzászólásSzerző: valterjozsefne » pén. nov. 09, 2007 7:25 am

Szia! Szerintem félreértés az egész. Mária
valterjozsefne

Új pénztárgép kötelező?!

HozzászólásSzerző: e2d4 » hétf. nov. 12, 2007 5:36 pm

Szia !

A helyzet az, lehet hogy igaza volt a szomszédos üzlet vállalkozójának és az is lehet hogy nem. A magyarázat abban rejtődzik, hogy vannak olyan pénztárgépek, amelyeknek az APEH erre szakosított részlege visszavonja a további működtetési engedélyét. Ezeket időszakonként megjelenteti a hivatal (honlap, AEÉ). Így előfordulhatott, hogy a szomszédos vállalkozónál éppen olyan pénztárgép van (volt) használatban, amelyre a következő évtől megvonta a használatot az APEH. Erre nekünk szerintem addig kell hogy kiterjedjen a figyelmünk, hogy az éves pénztárgép-kiirattatásoknak az elvégzésével összefüggésben hívjuk fel vállalkozóink figyelmét arra, hogy a pénztárgép-szervízelővel hivatalosan egyeztessen ebben. (fizet évente a kiiratáskor, tehát ennyi felelőssége legyen a szerviznek...)  Üdvözlettel: a Sakkos

e2d4

Vissza: Egyéni vállalkozók