Adófórum

Adózási és számviteli információk

Előtársaság 06084-ese

Elektronikus bevallás

Előtársaság 06084-ese

HozzászólásSzerző: Szikorszky » kedd szept. 18, 2007 6:53 pm

Szia Brokkoli!

Köszönöm szépen a válaszodat én is így fogok eljárni ahogyan írtad,  hogy minél előbb rendezve legyenenek rendezve a bevallásaim.

Üdvözlettel   Szilvi

Szikorszky

Előtársaság 06084-ese

HozzászólásSzerző: tamarinda » kedd okt. 16, 2007 6:12 pm

Sziasztok!

Az előtársasági időszakhoz csak annyit szólnék hozzá, hogy a tanúsítvány dátumát nem fogadják el, visszadobálják hibásan. Én is azt a véleményt osztom, hogy a társasági szerződés dátumát kell beírni.

Üdv:tamarinda

tamarinda

Előtársaság 06084-ese

HozzászólásSzerző: horvathistvanne » szer. okt. 17, 2007 8:30 pm

Szia Szikorszky!

Nem írtad le, hogy pontosan mi volt a hibaüzeneted!  

A Társasági szerződés aláírásától a cégbejegyzés napjáig számít az előtársasági időszak. Az ügyvédnek 30 napja van a Társasági Szerződés aláírásától hogy a Cégbírósághoz benyújtsa a papírokat, és a Tanúsítvány dátuma ebbe a 30 napos intervalumba esik bele - amikor a Cégbíróság hivatalosan fogadja a papírokat. Ha nem a TS aláírása lenne a kezdő időszak, akkor például nem lehetne lekezelni azoknak a tagi jogviszonyoknak a kezdeti bejelentését, akik csak e jogviszonyuk alapján biztosítottak. (Kieső idejük keletkezne.)

Az előtársasági időszak záró dátuma a bejegyzést megelőző nap dátuma kell hogy legyen. Az APEH rendszerében hibára fut, ha véletlenül a cégbejegyzés napját írod be záró dátumnak az előtársasági bevallásokon. (Sajnos megtapasztaltam.)  

Üdv.: Hné Judit

horvathistvanne

Előtársaság 06084-ese

HozzászólásSzerző: zspotorke » szer. okt. 17, 2007 9:35 pm

Szia Judit!

Ezt írod: Ha nem a TS aláírása lenne a kezdő időszak, akkor például nem lehetne lekezelni azoknak a tagi jogviszonyoknak a kezdeti bejelentését, akik csak e jogviszonyuk alapján biztosítottak. (Kieső idejük keletkezne.)

Kérdésem illetve véleményem: Addig ameddig nincs a társaságnak adószáma, addig próbálj már meg beadni bármilyen bevallást az APEH-ba. Amit írsz, csak akkor megoldható, ha a TS aláírásának napján azonnal beadják a Cégbíróságra a szerződést. Ha a következő naptól kezdődően történik mindez, akkor már nem tudod beadni pl. a 0708-at, mert abban nem lehet korábbi a kezdő időpont, mint az adószám megszerzésének napja és ez igaz minden olyan bevallásra és adatszolgáltatásra, melyet csak adószám birtokában, annak feltüntetésével tudsz beadni.

Üdv: P.Zsuzsa

zspotorke

Előtársaság 06084-ese

HozzászólásSzerző: N.Kati » csüt. okt. 18, 2007 4:25 am

Szia Hné Judit!

Nekem is most volt egy előtársasági bevallásom 0708-as, semmi kép nem javaslom a társasági szer. dátumát, a taunusítvány dátuma az előtársasági idő kezdete.
Hiba üzenetet kaptam én is mert nem a tanusítvány dátumát írtam kezdő időszaknak.

N.Kati

Előző

Vissza: Elektronikus bevallás