Sziasztok Kedves Fórumozók!
Hát a bírság emlegetése mindig kiveri a biztosítékot nálam, mivel már többször tapasztaltam (és már többen jelezték is ebben a fórumban), hogy a bírságolási gyakorlat nem egységes az APEH-en belül. Vidéken sokkal hamarabb és nagyobb összegben kiszabják a bírságot mint Budapesten, ráadásul az un. enyhítő körülményeket is csak annyiban veszik figyelembe, hogy nem a maximális bírságot szabják ki. És itt most nem azokról a bírságokról beszélek amelyek szándékos adóelkerülést bírságolnak, hanem tényleg csak tévedések. Mi a véleményetek.
Üdvözlettel minden olvasónak
Sziasztok!Egyre egyértelmübbé válik, hogy ezzel akarják a költségvetés hiányát mérsékelni. Most már tényleg ott tartunk, hogy ha van sapkája azért, ha nincs azért büntetnek. Engem sem a szándékos adóelkerülésért kiszabott büntetések bosszantanak.Egyik ügyfelemnél pl. a bejáratnál nem volt kiirva a savanyuság ára, -az étlapon nyilván szerepel- 30eFt volt a büntetés. Tudnék sorolni sok apró-cseprő dolgot ezen kivül. Valószinü más is tapasztalta, hogy a hivatali dolgozók is tévednek, minden következmény nélkül. Lehet hogy egyszer mi is büntethetünk? /ez vicc volt/ Üdv. Ani
Sziasztok!
Szerintem mindannyian úgy vagyunk. A bírságolással kapcsolatosan valaki felvetette, hogy szelektálni kellene a bírságok kiszabásánál. Sajnálom, hogy minket nem kérdeznek meg, nem kérik ki a véleményünket. Sok mindent láttam és tapasztaltam, megértem a szándékot abban az esetben amikor 2007-ben még nincsenek elkészitve a bevallások "egyes adalanyoknál" korábbi évekre vonatkozóan. Méltánytalannak tartom a bírságolást abban az esetben amikor a több bevallásból egy véletlenül kimarad. Ez csakis hibából adódik. Kérdem én, ki az aki nem hibázik?
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 11 vendég