Adófórum

Adózási és számviteli információk

Alkalmis - magánnyugdíj

Adatszolgáltatás

Alkalmis - magánnyugdíj

HozzászólásSzerző: kovalkata » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Ugye az alkalmi munkavállalónak ha a 0708-on kitöltjük a 13-as lapot, akkor nem kell elől a főlapon jelezni, hogy melyik magánnyugdíj pénztárnak a tagja? Eddig bennen ez fel sem merült, de asszem ezt a verziót nem olyan rég rakták fel, és most szöget ütött bennem ez a kérdés.

Előre is köszönöm a hozzászólásokat, Kata

kovalkata

Alkalmis - magánnyugdíj

HozzászólásSzerző: fied » csüt. okt. 11, 2007 2:40 pm

Szia! De igen az alkalmis magánnyugdij tagságát már eddig is jelenteni kellett!! Kriszta
fied

Alkalmis - magánnyugdíj

HozzászólásSzerző: kohnmari » csüt. okt. 11, 2007 2:51 pm

Sziasztok!

Ezt a kérdést én is feltettem augusztus 27-én, mert az augusztusi verzióváltásnál került a főlapra a magánnyugdíjpénztári tagság jelölése. Akkor Madora írta, hogy a Tolna megyei APEH telefonos tájékoztatása szerint fel kell tüntetni az AM könyvesek magánnyugdíjpénztári tagságát.

Azóta én is jelölöm, bár szerintem sok értelme nincs, mert addig például nem is tudtuk jelölni.

Üdv. Mari

kohnmari

Alkalmis - magánnyugdíj

HozzászólásSzerző: garbo50 » csüt. okt. 11, 2007 2:55 pm

Szia Kata!

Az art szerint 

31§
27. az e bekezdés szerint havi adó- és járulékbevallás benyújtására kötelezett munkáltató, ha a tárgyhóban alkalmi munkavállalói könyvvel (AM könyv) rendelkező személyt foglalkoztat, e foglalkoztatási jogviszonnyal összefüggésben feltünteti az alkalmi munkavállaló AM könyvébe az adott hónapban történt alkalmi foglalkoztatás napjára (napjaira) beragasztott közteherjegy - hónapon belüli több napi foglalkoztatás esetén a közteherjegyek együttes - összegét, és a foglalkoztatás napját (napjait).

Volt már téma itt párszor,hogy be kell e léptetni , vagy sem, jelenteni kell e vagy sem, de szerintem  nem kell, mert a nyílvántartáson sem szerepel, amit kiállítanak a személyekről. Én azért szoktam kérni az adatot, mert előfordulhat, hogy a munkaügyi ellenőrzés olyan hibát talál, hogy nincs vezetve ez a nyilvántartás és akkor egy napra be és ki kell jelenteni mint rendes, munkaszerződéssel foglalkoztatott munkavállalót és ott a 8-as lapon kell szerepeltetni a főlappal egyezően a mnyp-t.

Üdv. 

garbo50

Alkalmis - magánnyugdíj

HozzászólásSzerző: kovalkata » csüt. okt. 11, 2007 2:57 pm

Sziasztok!

Hát akkor mostantól én is inkább jelölöm, de gondolom abból nem lesz baj, hogy eddig nem jelöltem. Ezért én feleslegesnek tartok helyesbítést beküldeni.

Üdv. Kata

kovalkata

Alkalmis - magánnyugdíj

HozzászólásSzerző: kohnmari » csüt. okt. 11, 2007 3:00 pm

Szia Kata!

Szerintem is felesleges lenne helyesbíteni, nem beszélve arról, hogy már tervezik, hogy jövőre nem is kell küldenünk (bár szerintem eddig sem volt sok értelme). Üdv. Mari

kohnmari

Alkalmis - magánnyugdíj

HozzászólásSzerző: kovalkata » csüt. okt. 11, 2007 3:06 pm

Szia Garbo!

Valóban ezt a témát már elég sokszor kitárgyaltuk itt a Fórumon amit említesz. Akkor Te végül is mit javasolsz? Mostantól írjam, de ne csináljak az előzőekre helyesbítést?

Üdv. Kata

kovalkata

Alkalmis - magánnyugdíj

HozzászólásSzerző: garbo50 » csüt. okt. 11, 2007 3:16 pm

Szia Kata!

Én továbbra sem írom, már csak azért sem, mert ha beírod a főlapra, automatikusan kitölti a program az 510 sorban a mnyp kódját ( 8-as lap) mivel ez a lap az alkalmi munkavállalóknál nem játszik szerepet így én úgy gondolom jelentenem sem kell. Főleg ne helyesbítsd az eddig elküldötteket. Igaz nem is tudnád, mert az első félévben nem is volt hova írni.

Üdv. 

garbo50

Alkalmis - magánnyugdíj

HozzászólásSzerző: kovalkata » csüt. okt. 11, 2007 3:39 pm

Sziasztok!

Hát akkor most itt megint ahányan vagyunk annyiféleképp csináljuk. Akkor maradok inkább a nem beírásnál.

Kriszta, Mari, Garbo, nagyon köszönöm a hozzászólásokat!

Üdv. Kata

kovalkata

Alkalmis - magánnyugdíj

HozzászólásSzerző: Pikikee » csüt. okt. 11, 2007 4:48 pm

Szia Kata !

Csak megjegyzem én sem irtam  eddig. A 2. félévben sem. 

Eddig nem volt belőle gond. Remélem ezután sem lesz :-)

Üdv: Pikikee 

Pikikee

Következő

Vissza: Adatszolgáltatás