Adófórum

Adózási és számviteli információk

határozott idejű munkaszerződés

Tb, munkaügy, bérterhek

HozzászólásSzerző: bezi02 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Ügyfelem határozott idejű munkaszerződést kíván kötni olyan formában, hogy csak heti 2-3 nap foglalkoztatná az alkalmazottat. Mivel más jogviszonya nincs az alkalmazottnak én azt mondtam, hogy igy nem lehet a munkaszerződést megkötni.Szerintem ebben az esetben a három nap leteltével ki kell jelenteni, majd mikor megint munkába áll újra be, újra ki.....stb ŐRÜLET!

Véleményem szerint itt szó sem lehet határozott idejű munkaszerződésről. SEGÍTSETEK!!!

bezi02

HozzászólásSzerző: kaloczy » csüt. okt. 11, 2007 5:07 am

Szia! Miért ne lehetne így munkaszerződést kötni? Én semmi akadályát nem látom. Állapítsatok meg részére havi órakeretet, mely alatt egyenlőtlen időbeosztással fog dolgozni. És csináltok részére beosztást.  Arra kell majd figyelni, hogy amikor dolgozik, azokon a napokon minimum 4 óra legyen a ledolgozandó.

Zsuzsa 

kaloczy

HozzászólásSzerző: M.Éva » csüt. okt. 11, 2007 5:23 am

Szia bezi!

Semmi akadálya, hogy fix ideig kössék a munkaviszonyt, arra viszont figyelni kell, hogy a szerződés szerinti utolsó munkanapon a megszűnéssel kapcsolatos papírokat kiadja  és a bért kifizesse, mert különben határozatlan idejű munkaszerződéssé változik másnaptól!

Ha a munka olyan jellegű, hogy havi szinten eléri a mindenkori minimálbér összegét, akkor a nyugdíj szempontjából teljesértékű szolgálati időnek számít!

Üdv:Éva

M.Éva

HozzászólásSzerző: 494 » csüt. okt. 11, 2007 5:30 am

Szia Zsuzsa! Felfigyeltem erre a válaszodra. Valamit én már megint nem jól tudok!? Miért kell figyelni a ledolgozandó nég órára? Az nem helyes ha pl. heti öt órára van bejelentve és napi egy órát dolgozik? Vagy akár egy nap öt órát? Köszi

494

HozzászólásSzerző: kaloczy » csüt. okt. 11, 2007 6:22 am

Ez csak a munkaidő-keretes megoldásnál van így. Nekem hirtelen a munkaidő-keret jutott eszembe, ott van ilyen korlát. De lehet több más megoldás is. Pl amit Te írtál. Csak kevés az infó ahhoz, hogy pontosabb javaslatot tudjunk adni.

Lényeg, hogy mindannyian egyetértünk abban: semmi probléma nincs az ilyen alkalmazásból.

Zsuzsa 

kaloczy

HozzászólásSzerző: validitas » csüt. okt. 11, 2007 7:36 am

Szia!

Itt minden érthetően le van írva, ||jogszabályi hivatkozás is van, olvasd el:

http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/munka/munszerz20050805/munkvkezdet20060627.html/ugyleirasjogi

Üdv: Böbe 

validitas

HozzászólásSzerző: kaloczy » csüt. okt. 11, 2007 7:42 am

Szerintem a kérdés nem erre vonatkozott.

Zsuzsa 

kaloczy

HozzászólásSzerző: validitas » csüt. okt. 11, 2007 8:02 am

Mire nem vonatkozott? Arra, hogy egy klikkel a megfelelő jogszabályhelyre tud lépni?
validitas

HozzászólásSzerző: bezi02 » csüt. okt. 11, 2007 11:50 am

Sziasztok! Na én ezt jól megírtam. Nem határozott idejű, hanem határozatlan idejű munkaszerződésről van szó.De gondolom a lényeg ugyanaz. Köszönöm a segítségeteket.
bezi02

Vissza: Tb, munkaügy, bérterhek