Adófórum

Adózási és számviteli információk

adószám kérés

Adatszolgáltatás

adószám kérés

HozzászólásSzerző: adotanacs » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok! Egy pár nappal ezelőtt volt szó róla, hogy az őstermelők csak akkor tudják a 708bevallást elküldeni az alk.m.váll.könyvvel foglalkoztatottakról, ha adószámot kérnek. Ma elküldtem az ügyfelet az APEH-hoz a bejelentőlappal, de azt mondták, hogy ha csak 1napos volt a foglalkoztatás, nem kell a 708bevallás, igy adószámra sincs szükség. Szerettem volna ezt az információt megosztani Veletek. Üdv. Ani
adotanacs

adószám kérés

HozzászólásSzerző: potoczki » hétf. okt. 08, 2007 1:57 pm

Szia Ani!

ezt elég különösnek tartom - hivatkoztak valamilyen tv.-re is ? , végülis az AMV foglalkoztatás az AMV foglalkoztatás , ha csak 1 nap is , vagy rosszul gondolom ? 

üdv , Viki 

potoczki

adószám kérés

HozzászólásSzerző: kohnmari » hétf. okt. 08, 2007 2:05 pm

Sziasztok!

Én annyit olvastam, hogy jövőre nem kell az AM könyveseket jelentenünk, de ezt még csak tervezik. Lehet, hogy az ügyfélszolgálatos már 2008-ban jár?

Üdv. Mari

kohnmari

adószám kérés

HozzászólásSzerző: adotanacs » hétf. okt. 08, 2007 3:15 pm

Azt mondták, hogy miután nem rendszeres foglalkoztató, azért nem kell. Ebben az esetben a Munkaügyi Központ szolgáltat majd adatot. Ani

adotanacs

adószám kérés

HozzászólásSzerző: potoczki » hétf. okt. 08, 2007 5:50 pm

Szia Ani 

"a nem rendszer foglalkoztatót" , mint fogalmat specifikusan a Te ügyfeledre értették , gondolom . Tehát a vállalkozónak ettől még simán jelenteni kell , ha AMV-vel foglalkoztat ,akár csak egy napot is ,  ugye jól értem ?

üdv,Viki 

potoczki

adószám kérés

HozzászólásSzerző: adotanacs » hétf. okt. 08, 2007 6:06 pm

Szia Viki! Szerintem az ev nem téma, hisz van adószáma, abból nem lesz probléma ha jelentjük az 1napos foglalkoztatást is. Jelen esetben két őstermelő kért volna adószámot, mivel mindkettőnél egy tiz fős brigád szüretelt. Üdv. Ani
adotanacs

adószám kérés

HozzászólásSzerző: kohnmari » hétf. okt. 08, 2007 7:48 pm

Szia Ani!

Nem tudom olvastad-e a vitafórumban "Őstermelő 0708-as bevallása: mi a teendő?" c. topicot. Ugyanez a kérdés volt, hogy hogyan adhatja be az a mezőgazdasági őstermelő a 0708-as bevallást (AM könyvvel foglalkoztatott munkavállalóiról), akinek nincs adószáma. Ezt a választ 2007. július 24-én adta Kocsis Tamásné. Július hónapban voltam egy APEH előadáson, ahol ez is szóba került, és ott is azt mondták, hogy adószámot kell kérnie az őstermelőnek, hogy a 0708-ast be tudja küldeni. Arról nem volt szó, hogy nekik nem is kell küldeniük.

Nem tudom, hogy azóta változott-e ebben valami, nem hallottam róla, csupán annyit, hogy jövőre már nem kell, talán rájöttek, hogy ennek sok értelme nincs.

Üdv. Mari

kohnmari

adószám kérés

HozzászólásSzerző: adotanacs » kedd okt. 09, 2007 6:53 pm

Sziasztok! Nekem egy pár napja nagyon le van lassulva  itt a fórumon minden, alig tudom kivárni hogy előjöjjön amit akarok. Az én gépemmel van valami baj, vagy Ti is hasonló problémával találkoztok? Ani
adotanacs

adószám kérés

HozzászólásSzerző: kisgulyi » kedd okt. 09, 2007 7:16 pm

Kedves Ani! A problémát már három napja észleltem, de meg voltam győződve, hogy a gépemmel van a hiba vagy a szolgáltatóval. Bízom benne, ha rajtunk kívül más is észlelte, hamarosan megoldódik a probléma, mert én már nem is bírtam cérnával a lassúságot és mellőztem a fórumot. Üdv: kisgulyi
kisgulyi

adószám kérés

HozzászólásSzerző: erdoapolas » szer. okt. 10, 2007 12:43 am

Sziasztok! Ezzel a problémával küszködök én is, lassú, akadozik, nem tölt csak áll, át ment zombiba a gépem, de ha nálatok is ez a baj, akkor nem a gépünkkel van baj.

Az AM-esekről ha csak egy napot dolgozott is, küldeni kell a 08-at. Igazából ezt nem is nevezhetnénk bevallásnak, mert csak adatszolgáltatást kérnek tőlünk, és ezt duplán kapják, mert a Munkaügyi Központ is jelenti őket. Marcsi 

erdoapolas

Következő

Vissza: Adatszolgáltatás