Adófórum

Adózási és számviteli információk

MI kell egy Zöldséges bolt vezetéséhez?

Egyéni vállalkozók

MI kell egy Zöldséges bolt vezetéséhez?

HozzászólásSzerző: bobemama » szomb. okt. 06, 2007 6:10 am

Köszönöm Kata! Abban is van igazság, hogy azért vagyunk, hogy segítsünk másoknak.

Grelexnek meg volna még egy javaslatom, hogyha van érettségije, akkor Ha jól tudom, vannak olyan iskolák, ahol el lehet végezni gyorsabban egy boltvezetőit. Ha jól emlékszem van Vácon, Hatvanban, s Isaszegen is. (Nem tudom hol lakik).

Arra is figyeljen oda, hogy most egy kicsit szigorított a Fogyasztóvédelem a szabályokon, az engedélyeket, s az üzemeltetéshez szükséges/átvett dokumentumokat jól nézze meg, nehogy később legyen problémája.

A másik, hogy ha csak zöldséges, lehet őstermelőiként is üzemeltetni.

Üdv:bobemama

 

bobemama
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:12 am

MI kell egy Zöldséges bolt vezetéséhez?

HozzászólásSzerző: stamasi » szomb. okt. 06, 2007 6:12 am

Szia Grelex!

Először is azzal kezdeném, hogy főállás mellett bele se kezdjél egy ilyen üzletbe, ha csak nem csődbe szeretnél menni. Ugyanis ezt főállás mellett nem lehet csinálni. Az, hogy oda tegyél egy embert szerintem rossz ötlet. Kivéve, talán, ha egy 100%-ig megbizható családtagod az illető.

Egy ilyen üzlet rengeteg munkával, odafigyeléssel párosul, ha jól akarod csinálni. Hajnalban kell kellni, nagy hangsúlyt kell fektetni a megfelelő friss, szép áru beszerzésére, hiszen ez a siker egyik záloga.

Rengeteg előírás van, amit be kell tartani, már csak uniós tagságunk miatt is. Teljesség igénye nélkül: - kézmosó az üzletben, - 3 fázisú mosogató, -HACCP terv, - rágcsálóírtási szerződés, kosármosó, - dohányzási szabályzat, személtszállítási szerződés, - pénztárgép, nem utolsó sorban kell egy könyvelő is.

Kell egy olyan autó is, amivel szállítani tudsz.

Természetesen nem akarlak lebeszélni, mert aki mer az nyer. De azt javasolnám, - nem tudom mennyi időd van a döntésre - mivel hitelt szeretnél felvenni, hogy nagyon alaposan járd körbe a dolgot. Önkormányzat, Ántsz,.stb. Ha valóban bevezetett az üzlet, jó a forgalma, az kiindulásnak nem rossz, de mindent el lehet rontani, ha nem figyel az ember. Mivel még soha nem foglalkoztál hasonlóval, ha lehetőséged van rá tölts el pár napot az üzletben, hogy felmérd mégis tudnád -e csinálni.

Üzleti tervet kell készíteni. Ez lehet, hogy most nem jól hangzik, nem divat ez nálunk, de az én véleményem az, hogy ha valaki bele akar kezdeni valamibe ez elengedhetetlen.

Fel kell mérni, mennyi költséggel, befektetéssel fog járni ez az egész, és mikor fog megtérülni. Ha nem teszed nagyot kockáztatsz, mivel az állásodat fel kell adnod, és hitelt is a "nyakadba" veszel. Tudni kell mennyi az induló tőke, árukészlet-feltöltés mennyi lesz, engedélyek beszerzése, könyvelői díj,  valamint a járulékokat adókat, magad után, vagy ha lesz még egy alkalmazott, akkor azután is ki kell tudni termelni.

Üdv.: Szilvi

 

 

stamasi
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:12 am

MI kell egy Zöldséges bolt vezetéséhez?

HozzászólásSzerző: stamasi » szomb. okt. 06, 2007 6:16 am

Szia Bobemama!

Egy lakótelepen üzemelő zöldséges nem lehet őstermelő.

Üdv.: Szilvi

stamasi
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:12 am

MI kell egy Zöldséges bolt vezetéséhez?

HozzászólásSzerző: bobemama » szomb. okt. 06, 2007 6:38 am

Szia Szilvi!

Miért ne lehetne, ha a család tulajdonában van földterület.Ez a kérdés beírásból nem derült ki...

Üdv:bobemama

 

bobemama
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:12 am

MI kell egy Zöldséges bolt vezetéséhez?

HozzászólásSzerző: stamasi » szomb. okt. 06, 2007 7:07 am

Hát minden elképzelhető, de mivel a kérdező jelenleg karbantartó technikus főállásban, és azt írja soha nem vállalkozott, nem igazán jut az eszembe, hogy esetleg saját gazdasága van, ahol zöldséget, gyümölcsöt termel. De még, ha így is lenne, akkor sem üzemletethetne zöldség-gyümölcs boltot őstermelői minőségben.

Üdv.: Szilvi

stamasi
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:12 am

MI kell egy Zöldséges bolt vezetéséhez?

HozzászólásSzerző: stamasi » szomb. okt. 06, 2007 7:38 am

Remélem, Bobemama nem sértettelek meg, nem állt szándékomban.

Üdv.: Szilvi

stamasi
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:12 am

MI kell egy Zöldséges bolt vezetéséhez?

HozzászólásSzerző: Grelex » szomb. okt. 06, 2007 11:29 am

Sziasztok! Köszönöm szépen az eddigi válaszokat és segítő tanácsokat. Hirtelen egy-két reakció. Igen van érettségim és nézegettem az iskolákat. Tatabányán élek és a kisbolt is itt lenne.Sajnos nincs a családban olyan,akinek ilyen ( apropó milyen is? )végzettsége lenne. Az ismerős, aki ajánlotta a lehetőséget, ő ajánlotta magát oda, ideiglenesen. Igen, van főállásom, de nem sokáig tart, addig gondoltam ebbe belekezdeni mellékben és folytatni főben, ha az megszűnik. Ugyan lenne kis földterület a család (anyósék) nevén, és esetleg ,csak papíron, lehetne azzal kezdeni valamit. Hirtelen ennyi. Mégegyszer köszi a válaszokat. Mit tegyek a pontozásért, nem akarok hálátlan lenni.! ?
Grelex
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:16 am

MI kell egy Zöldséges bolt vezetéséhez?

HozzászólásSzerző: madora100 » szomb. okt. 06, 2007 4:14 pm

Szia Böbemama!

Nem tudom, mit találtál a hozzászólásomban tisztességtelennek. Nem a kérdésfeltevő felajánlott 15o pontot akartam elvenni ( ezért nem is szóltam hozzá érdemben a témához, hogy megmaradjon más számára a felajánlott 15o pont). Pusztán a saját pontjaimból ajánlottam fel 25o pontot, mert a kérdésfeltevőnek nincs elég pontja. Nem vettem el senki elől a pontot, ellenkezőleg. Segíteni akartam, s ezzel nem rövidítettem meg senkit. A kérdésfeltevő nincs fent a 1o-es toplistán, így az úgynevezett versenyben az első tíz helyezett között nem hoztam létre ezzel feszültséget., nem hoztam senkit érdemtelenül előbbre a listán. Ha ezt tisztességtelennek tartod, akkor nem egyforma az értékrendünk, s megkövetlek. Ha pontra lenne szükséged, akkor ezt Neked is tiszta szívből felajánlom, s rajtad kívül bárkinek. Nagyon rossz dolog lehet, ha valaki ponthiány miatt nem tud kérdezni. Amennyiben ilyen problémád volt  -mint ahogyan említetted-- akkor vagyunk már annyira közvetlenek egymáshoz, hogy nyugodtan írhattál volna, s a több ponttal rendelkezők felajánlották volna a segítségüket, ezt a többiek nevében is mondhatom.  Egyébként a minden napi belépés 15 pontot ér, ha jól emlékszem. Ha bárki akár 1 pontért is tesz fel kérdést, arra ugyanúgy megkapja a megfelelő, lelkiismeretes választ, mintha 15o pontot ígért volna a helyes válaszért. Azért sem értem az irányomban kifejtett reakciódat, mert előzőleg már elindult egy, az enyémhez hasonló pontfelajánlási akció, amire nem tettél semmiféle megjegyzést. Én viszont szégyenkeztem amiatt, hogy eddig nem jutott eszembe az ilyenfajta segítségnyújtás, s ezt próbáltam pótolni.

Most felajánlom azt is, hogy aki szeretne pontbeváltás révén szakkönyvhöz jutni, s erre nincs elegendő pontja, akkor nyugodtan jelezze, mert nekem nagyon sok beváltható zsetonom  van. Én jómagam nem tudom elkölteni, de szívesen odaadom annak, aki hasznát tudná venni. Például van egy nagyon jó szakkönyv az egyéni vállalakozók témájával kapcsolatban.(a kezdőlapon meg lehet nézni)  Több ezer forint árcsökkenéssel hozzá lehet jutni a pontbeváltás révén. E lehetőséget személy szerint Neked is felajánlom.

A kérdésfeltevőnek szóló üzenetem: a felajánlott pont továbbra is fennáll. Ha nem tartasz rá igényt, akkor bárki írhat egy sort, amit elfogadok a pontért cserébe. Hidd el, nincs  semmi tisztességtelen abban, ha elfogadod a segítséget. Esetünkben nem arról van szó, hogy az élenjáró "versengőket" akarnánk tisztességtelenül egymás elé helyezni bármiféle lobbival. A szakmai kérdésedre pedig azt tanácsolnám, hogy feltétlenül végezz el egy üzletvezetői tanfolyamot, mert anélkül nem tudod vezetni a boltot. Ez egy egyéves "gyorstalpaló" tanfolyam. Az üzletben pedig csak szakképzett (kereskedelmi végzettségű) lehet az eladó. Kérlek szépen, hogy a pontok szétosztásánál az én nevemet hagyd ki, azok között oszt szét a 15o pontot, akik érdemben hozzászóltak és segítettek a problémád megoldásában, illetve közelebb vittek a megoldáshoz.

Remélem e reagálásommal senkit nem sértettem meg, még Téged sem Böbe mama.

madora100
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:11 am

MI kell egy Zöldséges bolt vezetéséhez?

HozzászólásSzerző: madora100 » szomb. okt. 06, 2007 4:52 pm

A téma részemről történő végleges lezárásához még elmesélek egy esetet a pontszerzésekkel kapcsolatban. Ez még 2oo6.évi téma, s ne úgy vegyétek, hogy kérkedni akarok, hiszen a témáról hallgattam eddig, s most sem azért hozom fel, hogy bármiféle dícséretet várnék. Csak rosszul esett Böbe mama elmarasztalása. Nem haragszom érte, de szeretném, ha megváltozna a véleménye a dologról, s elhinné, hogy nem a pontok manipulálása volt a célom.

2oo6-ban mint tudjátok a fórumon a toplista második helyzettje lettem, s emiatt egy 4oooo,-Ft értékű általam választott tanfolyamon vehettem részt a fórumvezetők jóvoltából. Én a vezetők hozzájárulásával magam helyett egy olyan ismerősömet juttattam e tanfolyamra résztvevőként , aki a saját erejéből nem tudta volna a részvételi díjat kifizetni. Neki e lehetőség nagyon jól jött, nekem pedig örömet okozott, hogy egy kicsit segíthettem. Még most is köszönettel tartozom a tanfolyam szervezőinek a megértésükért, s a személycserében való szíves közreműködésükért. Ha ezt a dolgot is pontmanipulációnak minősítitek, akkor tényleg nincs miről beszélni.

madora100
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:11 am

MI kell egy Zöldséges bolt vezetéséhez?

HozzászólásSzerző: stamasi » szomb. okt. 06, 2007 5:12 pm

Szia Madora!

Szerintem ne érezd magad rosszul, és ne írj többes számot "minősítitek", hiszen egy valaki tette szóvá a pontátadást. Úgy gondolom, legalábbis remélem, hogy itt a fórumon nagyon sokan - velem együtt - nem gondolnak semmiféle hátsó szándékot a dolog mögé. Nem érdemes emiatt izgatnod magad, főleg nem kell magyarázkodni, mert nincs miért!!!

Nekem itt a fórumon a tanulás, információcsere az elsődleges célom - igaz ezt nem kérdezte senki - azért írom ide, hogy rávilágítsak arra, hogy más haszna is van ennek a fórumnak, mint a pontszerzés. Rengeteg olyan dolognak utánanézek, amit egyébként nem tennék meg, hiszen minden témával az ember nem foglalkozik a munkája során. Számomra ez nagyon hasznos, mert úgymond "játszva" frissítem az ismereteimet, illetve jutok újabbakhoz. Jóleső érzés az is, hogyha problémám merül fel, akkor itt választ kaphatok a segítőkész partnerektől.

Kár lenne, ha ilyen viták alakulnának ki arról, hogy ki ad pontot kinek, stb. Igaz egy esetben én is tettem ilyesfajta megjegyzést, de az egészen más dologról szólt, sokan tudják, hogy mire gondolok, remélem te is.

Összegezve: Nyugodj meg, igyál egy kávét...és ne foglalkozz tovább ezzel a megjegyzéssel! Remélem Böbemama is hasonlóan fogja gondolni.

Üdv.: Szilvi

 

stamasi
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:12 am

ElőzőKövetkező

Vissza: Egyéni vállalkozók

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 101 vendég

cron