Szia joesh! Szakaszosan válaszolok, mert hosszu lesz.
Ha beallottad az szja-t és beküldted a bevallást,akkor önrevizióval javithatod. Következőképpen: az elküldött bevallásról másolatot készitesz, először az M majd az A lapról. Abev 2006 - Nyomtatvány megnyitás, bal alsó sarokban a másolat készités gomb. Másolat javitható, ujra küldhető. Megnyitod az "A", összerendelésnél kiváltod az egyet sem,ekkor szétrendeli a két nyomtatványt. "A" lapon futtatod a számitott mezők ujra számolást, ekkor kiüriti a számokat kitörli. Mindjárt beállithatód önrevizióra is. Főlapon X-szel jelölöd bevallás helyesbitésnek minősül, és a helyesbitő bevallás önellenőrzésnek minősül. Önellenőrzés esedékessége:2007.09.30, pl. Ez után lemented. Most az "M" lap jön, főlapon x-szeled, hogy a bevallás helyesbitésnek minősül. 04 lapról nullázod a jövedelmet (05 és 06 lapról is törölöd az adatokat) Ezek az szja sorai. M lapon a többi változatlan. Lemented.
Megnyitod az "A" lapot, mivel az önrevizióelöl jelölve adja 03-01 lapot, 240 sorban minusz a bevallot jövedelem, minusz az szja adó. Ez azt hiszem ezer Ft-ban van, erre figyelj. 280, 281,282 sorok nulla, mert kötelezettségcsökkenés esetén nincs önell. pótlék. Ellenőrzöd, összerendeled, bezárod,azaz lemented. Küldés előtt ujra kinyitod az "A" lapot, megjelölöd elektronikus küldésra, ha itt is hibátlan elküldheted. És várod a fejleményeket, ha hibátlan egy héten belül jön feldolgozási üzenet.
3./ Az M lap 01-02-03 lapjára gondoltamennek sorszáma, 04, 05, 06. Egyebként ahogy irtad jó.
2./ Első képlet 551 sorba kell amagánnyugdijpénztár kódját irni. Ez szerintem eltünteti R 439 és R 438 hibát. Ha ujra letöltöd a nyomtatványt az 551 sor már nem irható, helyette afőlapon van a magánynugdij pénztár kódja, amibe ha irsz az 551-t automatikusan tölti.
Szeintem a 770 és 771 sorba nem irsz, BT beltag 1950 forint EHO-t fizet havonta ez a 778 sorba való. 531 sort töltsd ki.
1./ OEP az APEH-től kap információt, ezért nem kell jelenteni. Nekem volt már olyan, hogy megszünt BT miatt 07T1041-et az APEH-be küldtem és az OEP-ből telefonáltak tisztázni a biztositási jogviszony kódját.
2./ Ha önrevizióztad a korábban bevallott szja-t, abevallást sikeresen feldolgozták. Győződj meg róla a folyószámla kivonaton. Akkor a 0717 átvezetésen átvezetheted járulékra, mert járulékot a későbbiekben is fizetned kell.
3./ Lehet segitőcsaládtag a kültag. Biztositott akkor lesz,ha jövedelme több a minimálbér 30 %-nál.Bejelentőlapot irsz róla 07T1041, biztositási jogviszony kód: segitőcstag. Miatta is kell havonta 0708M bevallást adni,a tiéddel együtt. Segitő családtag csak közeli hozzátartozó lehet.
Üdv Rozalinda