Adófórum

Adózási és számviteli információk

Egy klub a bérszámfejtés Szakembereinek

Ezen a csatornán az oldal szerkesztői arról kérdezik a Fórumozókat, hogy milyen újdonságokat látnának szívesen az Adófórumon. A kérdésekre érdemben válaszolók bónusz pontokat kapnak, amelyeket szakmai kérdésekre, illetve termékvásárlásra fordíthatnak.

Egy klub a bérszámfejtés Szakembereinek

HozzászólásSzerző: Adófórum_szerkesztőség » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

 

Kedves Bérszámfejtők!

Úgy tapasztaltuk, hogy a munkajog, tb és az szja területén rengeteg olyan kérdés van, melyek válaszát a száraz leírásokban nem lehet egyszerűen megtalálni. Pedig a gyorsaság az Önök munkájában nem elhanyagolható tényező, hiszen rengeteg határidőnek kell megfelelni.

Ezért azt szeretnénk megtudni, hogy mit szólnának egy olyan szolgáltatáshoz, ahol telefonon keresztül lehetősége lenne azonnali választ kapni kérdéseire? A tanácsadói szolgáltatáson kívül, e közösség tagjainak lehetőséget biztosítanánk előadások, összejövetelek keretén belül a további tudás megszerzésére.

Véleménye szerint, egy bérszámfejtőknek szóló klub, milyen szolgáltatásokat tartalmazzon még, melyek azok a dolgok, amelyek megkönnyítik/megkönnyíthetik a munkájukat? Mi lenne az a döntő érv, ami miatt Ön is csatlakozna?

Köszönettel:
Adófórum Szerkesztőség

Adófórum_szerkesztőség
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:16 am

Egy klub a bérszámfejtés Szakembereinek

HozzászólásSzerző: escheuring@drotposta.hu » pén. szept. 14, 2007 10:48 am

Az ötlet nagyon jó, habár én nem vagyok bérszámfejtő, de én is szívesen csatlakoznék. A lényeg, hogy a telefonos segítség könnyen elérhető legyen, naprakész és biztos tudással rendelkezzen. E mellett hasznos bizonyos időközönként kiadni nyomtatott formában, a kollégák által leggyakrabban feltett kérdésekből és az azokra adott válaszokból egy füzetet.  A klub esetében fontos a helyszín jó megközelíthetősége; elismert szakemberek előadásainak meghallgatása; az időpont (nem napközben, hanem délután-este). S természetesen az ár is fontos tényező.
escheuring@drotposta.hu
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:14 am

Egy klub a bérszámfejtés Szakembereinek

HozzászólásSzerző: M.Éva » pén. szept. 14, 2007 12:47 pm

Megint egy jó ötlet! Váratlan , ismeretlen élethelyzetekkel időnként az ember találkozik a munkája során, és nagy a felelősség, hogy helyesen oldjuk meg! Ilyenkor minden segítség jól jön! Fontos ,hogy könnyen elérhető legyen!Én az email-t is jó megoldásnak tartanám (együtt a kettőt), mert ha sorozatosan foglalt- másnak segít éppen, és nekem holnap is jó lenne a válasz, nem kellene sok időt a telefon mellett próbálkozással tölteni!Tapasztalatom szerint SZJA bevalláskor kerül elő sok egyedi kérdés.A Klub is lehetne virtuális, hiszen itt a Fórumon egész Magyarország jelen van, ezt valós helyszínre nehéz összehozni .A KLUB honlapján lehetnének mások kérdései- válasz, nem kellene ugyanazt ezerszer megkérdezni és megválaszolni. Kíváncsi lennék, hogy mennyiért lehetne az ember klub-tag?! Üvözlettel: Éva
M.Éva
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:12 am

Egy klub a bérszámfejtés Szakembereinek

HozzászólásSzerző: Kozma1 » pén. szept. 14, 2007 2:27 pm

Üdvözlöm az új ötletet, sokszor van még évközben is, hogy az ember szokatlan és rendkivüli helyzettel találkozunk, amelyre csak nehézkesen kapunk választ. Lehet adóval, tb.vel munkaüggyel kapcsolatos kérdések, például nagyon sok probléma van a GYES mellett  8 órában dolgozókkal. Én ugy érzem ,hogy a munka törvénykönyven nem mindig van szinkronban a tb törvénnyel ebben az esetben.Jó lenne ezekröl is egy egysége szerkezetet látni példákkal megtüzdelve.Én is szerteném, hogy esetleg email- ban is feltehetnénk a kérdéseket. Üdvüzlettel:Mari

Kozma1
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:16 am

Egy klub a bérszámfejtés Szakembereinek

HozzászólásSzerző: holux » pén. szept. 14, 2007 4:28 pm

Ismét egy jó ötlet. A könyvelés mellet bérszámfejtéssel is kell foglalkoznunk és az alaptól eltérő helyzet néha gondot okoz. Főleg a TB ellátásokkal kapcsolatosan vannak kérdések. Ha szakszerű válaszokat kapnánk telefonon és írásban forumon, emailban vagy kiadványban összegyújtve az nagyon jó lenne. Szivesen csatlakoznék bár tény az ár is döntő tényezö. Nagyonvárom mi lesz a fejlemény. üdvözlettel: Ildi 
holux
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

Egy klub a bérszámfejtés Szakembereinek

HozzászólásSzerző: madora100 » szomb. szept. 15, 2007 5:01 pm

A tanácsadói szolgáltatást jó ötletnek tartom. Ha a feltett kérdésekre adott válaszok e fórum keretein belül is megjelenhetnének, abból mindannyian sokat tudnánk profitálni, hiszen ma már csak nagyon kevés helyen van külön bérszámfejtő. A külön előadásoknak magam részéről nem örülnék, hiszen nagyon sokan vagyunk, akik nem a fővárosban dolgoznak, így számukra az előadásokon való részvétel nehézkes. Amennyiben nincs lehetőség a fórumon történő közzétételre, úgy írásos formában látnék szívesen egy komplex összeállítást. Természetesen az elérhető ár sem közömbös.
madora100
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:11 am

Egy klub a bérszámfejtés Szakembereinek

HozzászólásSzerző: validitas » vas. szept. 16, 2007 7:27 pm

Tisztelt Szerkesztőség!

A telefonos megoldást csak azért nem tartom jónak, mert a bér-munkaügy- Tb kérdései nem igazán röviden megválaszolhatóak, ezért csak bosszankodás lenne a vége, hogy örökké foglalt a vonal.

Inkább az internetes megoldást javasolnám, hiszen ha a kérdések-válaszok elérhetőek és keresni lehet közöttük kulcsszavakra, akkor egyrészt nem kell százszor ugyanarra a kérdésre válaszolniuk a szakértőknek, másrészt nekünk is gyorsabb így, és a nap bármely szakában elérhető.

 Az ár lényeges szempont még, ne legyen nagyon drága, mert sajnos az ügyfelek felé nem tudjuk érvényesíteni az ilyen jellegű költségeinket, és nem tudunk annyit költeni továbbképzésekre, szakmai anyagokra, amennyit szeretnénk.

Üdvözlettel: Böbe

validitas
 
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:14 am

Egy klub a bérszámfejtés Szakembereinek

HozzászólásSzerző: margo58 » hétf. szept. 17, 2007 6:56 am

Tisztelt Szerkesztőség!

Mint bér és tb-vel foglalkozó minden segítséget örömmel veszek.  Javasolnám hogy a bér mellett a társadalombiztiítás témaköre is szerpeljen A mi szakmánkra a törvényi változások gyors változésa jellemző. Fontos, hogy a felmerülő kérdéseinkre időben megkapjuk a választ. Jónak tartom a telefonos és az internetes elérhetőséget is. A szakmai tovább képzésre mindig szükség van , de az ár is egy sarkalatos pontja annak, hogy igénybe tudjuk venni. Üdv.Margó

margo58
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:12 am

Egy klub a bérszámfejtés Szakembereinek

HozzászólásSzerző: algaszám » hétf. szept. 17, 2007 2:28 pm

Tisztelt Szerkesztőség!

Nagy örömmel olvastam ezt a nagyszerű kezdeményezést! Egyetértek azzal, hogy sokkal egyszerűbb lenne, ha e-mailben is segítséget lehetne kérni. Valamint  szerintem is jó ötlet lenne, hogy a klub honlapján fenn lennének a gyakran felmerülő kérdések és rá a válaszok!

Sőt szerintem sokkal több emberhez jutna el a segítség és többen tudnának résztvenni a klubban, ha nem kellene sehova kimozdulni az irodából továbbképzésre,  hanem meghallgatnánk Interneten keresztül felvételről és utána feltehetnénk a honlapon(fórum) kérdéseinket és leírhatnánk észrevételeinket. Így sok időt takaríthatnánk meg.

Hát igen, és a tagsági díj sem utolsó szempont, mert nehéz kigazdálkodni a szaklapok, továbbképzések, konzultációk és egyéb szakmai klubtagságok díját.

Bízom benne, hogy hamarosan létrejön a klub! Legalább lesz egy biztos pont, ha segítség kell! Felkészült, kellő szakmai tudással rendelkező szakemberekhez fordulhatunk! :)

Igaz nincs okom panaszra, mert ha nem vagyok biztos valamiben kedves Fórumozó társaimtól is sok hasznos információt kapok! :)

További szép napot mindenkinek!

Üdvözlettel:

Györgyi 

 

 

algaszám
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:15 am

Egy klub a bérszámfejtés Szakembereinek

HozzászólásSzerző: zspotorke » hétf. szept. 17, 2007 2:53 pm

Tisztelt Szerkesztőség!

Az ötlet nagyon jó és hasznos! Az Önök által felvetett és a fórumtagok által mindig kitörő lelkesedéssel üdvözölt témák szokszínűségéből is látszik: - nem egyszerű feladat a vállalkozások ügyvitele, a könyvelők, bérszámfejtők és egyéb gazdasági szakemberek élete. Hála vagy sem a körülöttünk folytonosan változó környezetnek (piaci, jogszabályi és egyéb) mindig szembe tudunk kerülni olyan feladattal amelynek a megnyugtató és nem utolsó sorban büntetésmentes megoldása új és új feladatokat ró a gazdaság összes szereplőjére. Ma már ahogy az előttem szólók is kifejtették nincs konkrétan körülhatárolható feladat, mindenkinek mindenhez értenie kell és egyáltalán nem mellékes, hogy milyen szinten érti valaki a dolgát. Ezért jó ötlet a Fórum és ezért jó ötlet a jelenlegi téma is hasonlóan az összes többihez.

Amennyiben egy-egy téma összefoglalásaként előadások, konferenciák megtartására kerülne sor, akkor tekintettel a jellemzően talán nem budapesti fórumtagok érdekeire az előadás anyagát hallgatható-nézhető anyagként meg lehetne jeleníteni a Fórum keretei között  vagy a honlapon bárhol. Hasonlóra gondolok mint amelyet az 5 perc adó honlapján láthatunk-hallhatunk.

Szintén jó lenne ha a kérdések  pl. az "adó-tipphez"  hasonlóan megjelenhetnének valahol olvasható formában is.

Üdv: P.Zsuzsa

zspotorke
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

Következő

Vissza: Bónusz pontok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég