Adófórum

Adózási és számviteli információk

Nem nyúlnak a gyermekgondozási rendszerhez

Cikkekhez kapcsolódó vitafórum.

Nem nyúlnak a gyermekgondozási rendszerhez

HozzászólásSzerző: bbildi » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Bár az OECD Magyarországról szóló legutóbbi, ez év májusában publikált tanulmánya szerint az országban túlságosan hosszú az az idő, amelyet a szülők távol töltenek a munkaerőpiacról a gyermekgondozási támogatási rendszer miatt, annak átalakítása nincs napirenden - nyilatkozta a csütörtöki Napi Gazdaságnak a munkaügyi tárca szakállamtitkára.
bbildi
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

Nem nyúlnak a gyermekgondozási rendszerhez

HozzászólásSzerző: bbildi » pén. aug. 31, 2007 6:47 am

Nálunk sajnos bölcsöde sincs, pedig városban lakom. Elég szomorú. Nem mintha nem szerettem volna még otthon maradni Kislányom 3 éves koráig, de egy fizetés mire elég? Mert a Gyes a gyerek "igényeire" sem. Így sztem sokaknak nincs választása amúgy sem, ez elég ösztönző visszatérni, nem veszi észre a kedves Kormány? De mikor már a gyereket sem tudom hová tenni, akkor választani kell, ki marad Vele otthon, ill. akinél van Nagyszülő, az nagyon szerencsés.

Az intézmények me, ahol vannak, szegények, miből gazdálkodnak....még azok a kiságyak vannak amiben mi is aludtunk. 33 éves vagyok...Ezen változtassanak.

bbildi
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

Nem nyúlnak a gyermekgondozási rendszerhez

HozzászólásSzerző: weiczer.szilvia2007 » szer. szept. 05, 2007 4:12 am

Kedves bbildi!

 Teljes mértékben megértem a gondod, nálunk sincs bölcsöde, igaz én falun lakom, de a nyugati határhoz közel. Így az ember azt gondolná, hogy itt jobb a helyzet. Két fiam van, már mindketten oviba járnak, a nagyobbikkal vagyok itthon meghosszabbított Gyes-en, mert tartósan beteg. Szeretnék elmenni mellette dolgozni, de ha meghallják, hogy két gyerek van, és csak délelőtt lenne jó, süket fülekre találok. Még akkor mondják azt, hogy nincs diszkrimináció. Akkor kérdem én : ez mi?????

Még úgysem kellek senkinek, hogy fesőfokú végzettségem van, folyamatosan képezem magam a saját pénzemen (abba a reményben, hogy 1x megtérül) , és a hétvégét is betudnám vállalni, mert a férjem akkor nem dolgozik.
Múlt héten voltam a munkanélküli központban egy átképzés reményében, (mert úgy tudtam, hogy a Gyes alatt ingyenes a képzés) ahol az illetékes úr közölte, hogy én ezt hogyan gondolom, menjek el a saját pénzemből olyan tanfolyamra amilyenre akarok, utána meg keressek magamnak munkát. Erre én megkérdeztem tőle, hogy akkor ő minek van itt, mikor munkát úgysem tudnak adni senkinek, csak a mi pénzünkből kapják a fizetésüket, és egész nap csak üldögélnek.

weiczer.szilvia2007
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:16 am

Nem nyúlnak a gyermekgondozási rendszerhez

HozzászólásSzerző: gólya1 » szer. szept. 05, 2007 12:10 pm

Kedves Szilvi!

 A "Gólyafészek" Nők Munkába Állását Támogató Közhasznú Alapítvány nőknek segít munkát találni. Írj nekem a golyafeszek@hotmail.com-ra, és átbeszéljük, hogy hogyan találhatnál munkát. Talán van olyan ötletem, amit még nem próbáltál és tetszene. Nem munkát ajánlok, hanem segítek megtalálni a neked megfelelőt! Tapasztalt személyzetisként társadalmi munkában csinálom, semmibe sem kerül. A honlapunk még készülőben van, de azért kukkants be: www.golyafeszekalapitvany.hu

Addig is kitartás! :)

gólya1
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:16 am


Vissza: Vitafórum

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

cron