Adófórum

Adózási és számviteli információk

Bizonylat: gk. költségtérítés

Számvitel

HozzászólásSzerző: kovalkata » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Abban szeretném a véleményeteket kérni, hogy szerintetek Bt beltag gk. költségtérítésének az elszámolásához megfelelő-e egy ilyen nyomtatvány. (Elnézést a fura formátumé, csak így tudtam az excel-ből idemásolni.)

Előre is köszönöm, Kata

CégGKT/01
Igazolás személygépkocsi használat
költségtérítésének elszámolásáról
2007. ... hónapra
Szgk. adatai:Saját tulajdonú
Rendszám:  Alapnorma átalány:..l/100km
Típus:…., benzinüzeműAPEH üzemanyagár:..Ft/l
Név … a ... Bt. hivatali (üzleti) ügyeinek intézése érdekében tárgyhóban … km-t
tett meg.
Az APEH által elszámolható alapnorma-átalány és üzemanyagár szerint a részére kifizetett adómentes összeg:
Megtett km:
Költségtérítés:
Fenntartási költség (9Ft/km): 
Összesen:Ft
Dátum:
Fenti összeget átvettem:………………………………
Kifizető aláírása: ……..….……………………

kovalkata

HozzászólásSzerző: stamasi » vas. szept. 02, 2007 8:32 am

Szia Kata!

Szerintem megfelel, bár én nem szoktam erre külön nyomtatványt csinálni, hanem az útnyilvántartáson szerepelnek ezek az adatok (a hengerűrtartalmat még rá szoktam írni), és azon is számolom ki a fizetendőt. Azon van az engedélyező, és átvevő aláírása is.

A kötelező felelősségbizosításról a feladóvevényt minden negyedévben fénymásold le és tedd el, mert ezzel kell igazolni, hogy sajátja a gk.

Üdv.: Szilvi

stamasi

HozzászólásSzerző: kovalkata » vas. szept. 02, 2007 10:28 am

Szia Szilvi!

Én a forgalmiját másoltam le, azon is rajta van, hogy az ő saját tulajdona. Egyébként ilyenkor csak másolod és bizonyítékként teszed el a KGFB csekket, de azt nem könyveled le, ugye? (Mivel a költségtérítésben minden vonatkozó fenntartási költség benne van.)

Üdv. Kata 

kovalkata

HozzászólásSzerző: stamasi » vas. szept. 02, 2007 10:42 am

Szia Kata!

Dehogy is, nem könyvelem le a csekket. Egyébként nekem is az a logikus, hogy a forgalmi is igazolja a tulajdont, csak azért írtam neked a csekk feladóvevényt, mert az szja tv. 3. sz. melléklet IV/9. pont azt írja: A magánszemély a saját tulajdonú gépjármű tulajdonjogát e törvény bizonylatmegőrzésre vonatkozó szabályainak betartásával a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás befizetését igazoló szelvénnyel igazolja.

stamasi

HozzászólásSzerző: kovalkata » vas. szept. 02, 2007 3:16 pm

Szia Szilvi!

Akkor Te nagyon pontosan a törvény betűi szerint jársz el! Egyébként szerintem egy ellenőrzésnél nem kötnek bele abba, ha a forgalmi másolatot mutatod be. Ne haragudj, nem akartalak megsérteni azzal, hogy nem tudod azt, hogy ilyenkor nem szabad lekönyvelni más költségeket. De szerintem normálisan hozzáálló kolléga ezen nem is sértődik meg, mert mint már többször is írtuk, jobb, ha minél többen erősítenek meg abban, hogy valamit jól csinálunk, vagy mégsem. Én örülök hogy ilyen "precíz" kollégák vannak a Fórumon. Egyszer a volt főnököm azzal jött nekem: "Te túl precíz vagy, nem gondolod?" Hát szerintem egy könyvelőnél ez alapkövetelmény. Felületesen, szétszórtan végezni ezt a munkát? Kész öngyilkosság lenne! 

Üdv. Kata

kovalkata

HozzászólásSzerző: stamasi » vas. szept. 02, 2007 3:34 pm

Szia Kata!

Te ne haragudj, ha úgy tünt megsértődtem, mert eszem ágában sincs!!! Egyébként ott vagyok precíz, ahol tudok, mert tisztában vagyok azzal, hogy vannak olyan támadási felületek bizonyos cégeknél, amit nem tudok kivédeni, mert nem rajtam múlik, ezért van az a kényszercselekvésem, hogy törekszem mindent precízen csinálni, a lehetőséghez képest, persze így is marad nyilván olyan dolog ami kimarad. A volt főnököd mondására pedig csak annyit inkább mondják azt, hogy túl precíz vagy, mint azt, hogy "kissé hanyag vagy nem gondolod?" Egyébként nekem is mondták már, hogy "Precízion2000", ezen jókat derülünk, de azért inkább jó néven veszik a precizitást.

stamasi

HozzászólásSzerző: kovalkata » vas. szept. 02, 2007 3:46 pm

Szia!

Ez nekem is nagyon tetszik az a Precízion2000"! Teljesen igazad van, és szerintem a "normális" ügyfelek is ezzel értenek egyet. Aki meg nem, az olyan is (az a fajta, amit már a múltkor is kitárgyaltunk, az a "túltájékoztatós".)

Üdv. Kata 

kovalkata

Vissza: Számvitel