Adófórum

Adózási és számviteli információk

Hivatali időn kívüli tanácsadás

Ezen a csatornán az oldal szerkesztői arról kérdezik a Fórumozókat, hogy milyen újdonságokat látnának szívesen az Adófórumon. A kérdésekre érdemben válaszolók bónusz pontokat kapnak, amelyeket szakmai kérdésekre, illetve termékvásárlásra fordíthatnak.

Hivatali időn kívüli tanácsadás

HozzászólásSzerző: Adófórum_szerkesztőség » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Kedves Fórumozók!

Egy újabb kérdésben szeretnénk kikérni véleményüket. Az a tapasztalatunk, hogy késő délután, vagy akár este több időnk van olyan munkát végezni, amihez csend kell. Ilyenkor már nem csörögnek a telefonok, tehát bizonyos feladatokat hatékonyabban tudunk elvégezni, amikor már nyugalom van körülöttünk. Mivel a könyvelőket gyakran a határidők is szorítják, úgy képzeljük, hogy ebben a feladatkörben nem ritka, ha valaki 17-18 óra után fontos munkát végez. Ugyanakkor az ügyfélszolgálatok, szakmai tanácsadó szolgáltatások ilyenkor már nem elérhetők, feltett kérdésünkre választ gyakran csak másnap kapunk.

Egy új szolgáltatás keretében Ügyfeleink késő délután, este, kora reggel, sőt ha igény van rá, akár éjjel is kérdezhetnének szakmai tanácsadónktól (pl. a fórumon vagy telefonon keresztül).

Kérjük, írják meg véleményüket egy olyan új tanácsadó szolgáltatásról, amely nemcsak a hivatali órákban működik, hanem azon kívül is! Mennyire lenne ez hasznos a munkavégzésben, mely napszakokban tudnák a legjobban kihasználni a szolgáltatás előnyeit, és egyáltalán hogyan képzelnék el a szolgáltatást?
Ez a tanácsadás nem a szakmai fórum konkurense lenne, hanem annak inkább egy extra kiegészítése, ahol a kérdezők azokra a problémákra kapnának szinte azonnali megnyugtató választ, amelyek esetében nincs idő a várakozásra, azaz azonnali segítségnyújtást igényelnek.

Várjuk pozitív és negatív véleményüket is az ötlettel kapcsolatban.

Köszönettel:
Adófórum Szerkesztőség

Adófórum_szerkesztőség
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:16 am

Hivatali időn kívüli tanácsadás

HozzászólásSzerző: csondornemariann » kedd aug. 28, 2007 12:18 pm

Kedves Adófórum Szerkesztőség! Ez megint egy nagyon jó ötlet! Szerintem a 16-20 óra,illetve a reggel 6-8 óra közötti időszak az, amikor szükség lenne egy ilyen szolgáltatásra, akár telefonon akár interneten keresztül. A kérdéseket és válaszokat ugyanúgy , mint itt a fórumon meg lehetne tekinteni. Üdvözlettel: Mariann
csondornemariann
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:15 am

Hivatali időn kívüli tanácsadás

HozzászólásSzerző: stamasi » kedd aug. 28, 2007 12:21 pm

Kedves Szerkesztőség!

Valóban így van, a mi munkák nem 8 és 16 óra között zajlik. Részemről nagyon szívesen vennék egy ilyen szolgáltatást, ami nem az akutális időtől függne, hanem "bármikor" igénybe lehetne venni. Jó ötlet!

Üdvözlettel: Szilvia

stamasi
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:12 am

Hivatali időn kívüli tanácsadás

HozzászólásSzerző: kovalkata » kedd aug. 28, 2007 12:36 pm

Tisztelt Szerkesztőség!

Ez nagyon nagy segítség lenne számunkra. Az apeh kék vonala pl. még ha hivatali időben el is tudjuk őket érni, akkor is sokszor helytelen válaszokat ad, vagy egyáltalán azt sem tudják miről van szó. Valóban jó lenne egy olyan állandó szakmai elérhetőség, ahol tapasztalt kollégák gyors segítséget tudnának nyújtani számunkra. Szerintem is a legjobb az lenne, ha 16 óra után akár éjfélig, reggel pedig már 07 órától is működhetne ez a szolgáltatás. Jó lenne ha telefonon és e-mailben is fel lehetne tenni a kérdéseket.

A bevezetését nagy lelkesedéssel várva, üdvözlettel: Katalin

kovalkata
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:15 am

Hivatali időn kívüli tanácsadás

HozzászólásSzerző: Endzsi » kedd aug. 28, 2007 12:42 pm

Szerintem bőven elég, ha 18-24 óráig lenne ilyen telefonos ügyelet, hisz előtte azért a legtöbb hivatalt el tudjuk érni (éjféltől reggel 8-ig alszom). Szerintetek?

Endzsi

Endzsi
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:16 am

Hivatali időn kívüli tanácsadás

HozzászólásSzerző: kovalkata » kedd aug. 28, 2007 12:51 pm

Szia Endzsi!

Ezzel én is így vagyok (márhogy későig dolgozom, aztán reggel alszom inkább tovább), de azért ne legyünk önzőek, hátha valakinek kellene reggel 8 előtt is a segítség. De a 16-24 órágig (mint már fent is javasoltam), szerintem mindenképp minden kollégánknak jól jönne.

Kata

kovalkata
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:15 am

Hivatali időn kívüli tanácsadás

HozzászólásSzerző: loncika » kedd aug. 28, 2007 2:07 pm

A mi munkánk sokszor túlnyúlik a hivatalos munkaidőn. Ez igy van, és dolgozni is csak nyugalmas közeben lehet. Az is idióta aki éjjel dolgozik...velem együtt, mert 22 óra után az ember agya lágyul és hajnali 4 felé már inkább kelni kéne és nem aludni menni.

Én az internetes fórumot tartanám legjobb ötletnek, ami tudna 24 órán át üzemelni. Már kitalálták a fórumos kérdés - válasz kérdőivet és szerintem ez müködik. Csupán a válaszadás módját kellene megoldani, úgy hogy a válaszadó a Hivatal részéről névvel, beosztással azonositható legyen és persze a tanács helyes is legyen....Müködhetne nyilvánosan is, de email üzenetekkel is.

 A telefonos szolgáltatás szinte semmit se ér, mert jelenleg se tudják az ügyfeles kollégák a kérdések jó részére a választ. Sokszor csak tippet tudnak adni " nézd meg magad " a törvényben.... vagy a kék vonalon munkaidőben legalább a szegedi kérdésre a szombathelyi kolléga tudja esetleg a választ, de lehet hogy a debreceni kollégát fogja kapcsolni... de ezt munkaidőben legalább meg tudja tenni... ha mást nem kapcsolni még tudnak :))) ( bocsánat, nem sértésnek szántam a megjegyzést, de ez van...)

Én már megállapitottam, hogy nincs olyan kérdés, ami ne érne rá várni fél napot a válasszal...és a kielégitő választ az Hivatal területi ügyfélszolgálati irodájában személyes megkereséssel lehet leginkább megkapni.

loncika
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:12 am

Hivatali időn kívüli tanácsadás

HozzászólásSzerző: valterjozsefne » kedd aug. 28, 2007 2:19 pm

Tisztelt Szerkesztőség!

Úgy gondolom az eddigi témák közül ez lenne a leghasznosabb, mert rövid idő alatt kaphatnánk megnyugtató választ problémáinkra. Előfordul itt a fórumon is egy-egy témával kapcsolatban, hogy nem egyformán értelmezzük a dolgokat. A kérdezők azért legtöbb esetben megnyugtató választ kapnak, de előfordult már, hogy jó lett volna , ha megbízható válasz kaptunk volna , különösen amikor a PM és APEH állásfoglalás is ellentétes. pl. alkalmi munkavállaló után fizetendő szakképzési h.j. Végül abban maradtunk, hogy nem kell fizetni.

Azt is eltudnám képzelni, hgy egy-egy szakterület időpontja meg lenne jelölve s majd a gyakorlat eldöntené, hogy melyek azok az időpontok amikor a legnagyobb a "forgalom"

Mária 

valterjozsefne
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

Hivatali időn kívüli tanácsadás

HozzászólásSzerző: Adófórum_szerkesztőség » kedd aug. 28, 2007 2:25 pm

Kedves loncika!

Lehet, hogy mi írtuk félreértelmezhetően a kérdést, de ez a szolgáltatás nem az APEH ügyfélszolgálatos munkatársait vonná be a tanácsadásba, hanem neves számviteli- és adószakértőket, akik Önökhöz hasonlóan éjszaka is talpon vannak, így nem jelentene számukra problémát, hogy késő este nyújtsanak segítséget pl. egy áfabevallás elkészítésében. Már van is olyan tanácsadónk, aki vállalná ezt a munkát, amennyiben tényleges igény mutatkozik rá.

Mi azt tapasztaljuk, hogy egy-egy bevallási napon nagy szükség lenne egy ilyen segítségre.

Üdvözlettel:
Adófórum Szerkesztőség 

Adófórum_szerkesztőség
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:16 am

Hivatali időn kívüli tanácsadás

HozzászólásSzerző: kohnmari » kedd aug. 28, 2007 2:50 pm

Tisztelt Szerkesztőség!

A többiekhez hasonlóan, én is nagyon jó ötletnek tartom  a hivatali időn kívűli tanácsadást. Az esti időpont azért látszik jónak, mert a fórumon is este - úgy éjfélig - vagyunk a legaktivabbak. Az APEH kék vonalán napközben sem sok segítséget kapunk, próbálkoztam többször konkrét kérdés kapcsán írásos tájékoztatást kérni, ami 30 nap múlva meg is jött, azonban konkrét választ a kérdésemre nem kaptam, csak a törvényhelyre utalást, de nem az értelmezésben segített. Járulékok tekintetében szerintem a hónap 10-12. napja lenne a megfelelő, áfa ügyben (miután elég sok havi áfás is van) minden hónap 18-20-a, és bevallások idején február közepe, május vége. A fórumon keresztül történő tanácsadást azért tartanám jobbnak, mert így lehetőség lenne a kérdéseinket pontosan megfogalmazni, s a konkrét kérdések kapcsán a kérdésfeltevőn kivül a többiek is tanulhatnának a válaszból. A mi munkánk már olyan sokrétű, hogy nem tudjuk, a következő nap milyen új problémával kell megküzdenünk.

Üdvözlettel: Mari

kohnmari
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

Következő

Vissza: Bónusz pontok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég