Sziasztok!
Lehet, hogy ez mindenki számára világos, de én eléggé kezdő vagyok...
Kérdésem az lenne, hogy ha beadom az előtársasági időszakról a mérleget, akkor ugyanúgy mint az éves mérlegnél meg kell fizetni közzétételi díjat is?
Köszönöm!
Éva
Sziasztok!
Lehet, hogy ez mindenki számára világos, de én eléggé kezdő vagyok...
Kérdésem az lenne, hogy ha beadom az előtársasági időszakról a mérleget, akkor ugyanúgy mint az éves mérlegnél meg kell fizetni közzétételi díjat is?
Köszönöm!
Éva
Éva! Szerintem nem. A közzététel azért fontos (és ennek a díját kell megfizetnünk), hogy a bejegyzett cég gazdálkodásának eredményeit meg lehessen nézni. Ez alapul szolgálhat egy cég adás-vételénél, a céget megvásárolni kívánó a cég adatainak ismeretében dönthet annak megvétele mellet példának okáért. Ha a leadott mérleg adataiban lényeges változás következik be, akkor is újból közzé kell tenni a mérleget, pontosan a fenti okok miatt.
Az előtársaság még nem bejegyzett cég, szerintem a mérlegadatait nem is teszik közzé. Le kell adni, de közzétételre nem kerül sor.
Sziatok!
Mi az előtársaságnál is fizettünk közzétételi díjat...
Csak éppen nem a mérlegre hanem a cégbíroságra.. szóval akkor tárgytalan...
üdv: Barti
Ugyhogy akkor most már utánanézve, konkrét esetnek ami most volt a közelmultban nálunk előtársaságra nem fizettünk közzétételi dijat a Mérlegre...
üdv: Barti
Éva!
Én felhívtam a Minisztériumot, és közölték velem, hogy ugyanúgy kell fizetni.
Bea
Nerm Madora benéztem szoval bementem a könyvelésbe és láttam hogy fizetve lett a 10 E Ftigy gondoltam az a közzététel, de kiderült hogy az nem a mérlegre hanem a Cégbiroságra lett fizetve szoval mi nem fizettünk ugyhogy ha kellett volna akkor ezt nem jol csináltuk!
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 19 vendég