Adófórum

Adózási és számviteli információk

Lakás bérbeadása magánszemély, tárgyi adómentes

SzJA

HozzászólásSzerző: virgonca » hétf. júl. 23, 2007 11:06 am

Szia Zsuzsa,

most beszéltem a bérlővel akinek a könyvelője azt mondta nekik, hogy ezt az eho-t állítólag májustól megszüntették a bérbeadás után. Létezik ez?

Köszi

üdv.

Éva

virgonca

HozzászólásSzerző: stamasi » hétf. júl. 23, 2007 11:08 am

Szia Éva!

1. Az igazolást ha ennyire nem vagy biztos bennük havonta is kérheted, ha havonta számlázol. Egyébként sajnos életszerű, hallottam már olyanról, hogy a bérbeadó abban a hitben volt, hogy be lett fizetve pl. az eho, aztán év végén derült ki, hogy nem.

2. A kaució elkülnítése igen valóban csak bankszámlán valósul meg. Ha nem tudjátok igazolni egyértelműen az elkülönített kezelést, akkor az bevétel, amint már írtam.

3. Jól gondolod a szívességi l. h. két magánszemély között jöhet létre.

Üdv. stamasi

stamasi

HozzászólásSzerző: valterjozsefne » hétf. júl. 23, 2007 11:17 am

Szia Éva! Ez téves információ amit  könyvelő mondott, , az idén nem de jövőre vonni és fizetni kell az ehót.Az idén azért nem , mert várhatóan nem éri el az egy milliót. Most jelent meg ma egy újabb tájékoztató a bérbeadással kapcsolatban az APEH honlapon. Mária
valterjozsefne

HozzászólásSzerző: Trezsi » szer. aug. 01, 2007 6:11 pm

Kedves Szakértők! Olyan profik és türelmesek vagytok, öröm veletek lenni. Minden sorotok nagyon fontos információ volt a számomra. Egyetlen dolog lenne fontos még az én számomra, mégpedig a szívességi lakáshasználat. Én is most készülök odaadni a lakásomat egy kis ismerősnek a rezsi fizetése fejében. Véleményetek szerint készíthetnénk erről egy írást mi is minden eshetőségre számítva. Mit szokás ebbe bele foglalni. Várom válaszaitokat: Trezsi
Trezsi

HozzászólásSzerző: stamasi » szer. aug. 01, 2007 7:04 pm

Szia Trezsi!

A szivességi lakáshasználatra a haszonkölcsön szabályait kell megfelelően alkalmazni. Ez annyit jelent, hogy a szabályokat a Ptk. XLVIII. fejezete, 583 §-585§ paragrafusok tartalmazzák, hogy mi legyen a szerződésben. (Szivességi használatba adó-és szivességi használatbavevő között jön létre)

Üdv.: Szilvi

stamasi

Előző

Vissza: SzJA