Szia!
Nem jár neki kedvezmény.
Családi kedvezményt 3 eltartott esetében lehet igénybe venni. (2006-ban is)
Üdv. stamasi
Szia!
2006-ban már csak 3 vagy több gyermek után járt szja kedvezmény, így a várandósság idejére is csak ebben az esetben volt figyelembe vehető.Év elején lehetett érvényesíteni akkor,ha a terhesség ideje 2005-ről húzódott át,erre biztosítottak egy átmeneti időszakot.
Csak nem igazán értem:két gyermek van akik 2006-ban születtek,vagy még novemberben születnek ikrek csak elvétetted a dátumot?Mert akkor más a helyzet.Üdv:Nelly
Ha volt kettő,és még ezen felül születtek az ikrek 2006 novemberben,akkor a várandósság 91 napjától kezdődően(amit az orvos igazol) járt neki az szja kedvezmény.
Oké, akkor igénybeveheti.
Tehát 3 eltartott esetén lehet igénybe venni. Eltartott az a személy, akit a családi pótlék összegének meghatározásánál figyelembe vesznek. A családi kedvezmény eltartottak után jár, mértéke 4.000 Ft/fő.
Kedvezményezett eltartott:
- az a személy, akire való tekintettel családi pótlékot folyósítanak,
- a rokkantsági járadékban részesülő,
- a magzat a fogantatást követő 91. naptól. (ezt a terheskönyvével tudja igazolni.)
A családi kedvezményt az veheti igénybe, akinek a nevére a családi pótlékot folyósítják, de a kedvezmény házastársak, élettársak között -döntésük szerint- megosztható.
A családi kedvezmény jövedelemkorláthoz kötött.
Jelen esetre vonatkoztatva 4 fő esetén 6.500 mFt éves bevételig lehet igénybe venni.
Üdv. stamasi
Szia!
Szerintem kb júniustól jár neki kedvezmény, amennyiben a 90 napos igazolást az orvos kiadja ( ikermagzat)+ két gyerek után. Kb februárban lett terhes + a 90 nap így számoltam.
Üdv.
Tehát a kedvezmény a fentiekben írtak alapján a magzatok fogantatását követő 91. naptól vehető igénybe a 4 gyerek után (4.000 x 4).
Üdv. stamasi
Köszönöm a gyors válaszokat Zsuzsa
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég