Adófórum

Adózási és számviteli információk

Biztositási jogviszony kódja

Elektronikus bevallás

HozzászólásSzerző: Rozalinda » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Tagi  jogviszonyban  dolgozókat  kijelentettem 07T1041-en  e-uton APEH-nak. Jogviszony  kódja  1451  volt,  vállalkozási  jogviszony.  Mivel  a  BT  végelszámolásra  került  számlazárást kezdett  az  OEP. Telefonált  az OEP  illetékes,  hogy  nem tudják  zárni  dolgozók  számláit,  mert a  bejelentés  két  éve  1205 kóddal  ment,  papiron  postán  az  OEP-nek.   A  kódoknak  passzolnia  kell.  Szerintetek  meddig  lesz  ez  a  kettősség, az  APEH  és  OEP felé is.  Jogviszony  kódja  változhat.  Fel  sem  merült  bennem,  hogy 2007-ben is  kell jelenteni  az  OEP-nek, ill  nincs  is  rá  bizonylat.

Rozalinda

HozzászólásSzerző: Rozalinda » vas. júl. 08, 2007 5:56 am

Szerettem  volna  felhivni  figyelmeteket  erre  a  problémára  is.

Üzenem  kohnmarinak,  hogy  ezt,  meg  a Hatósági  bizonyitvány (Hanga)  pontnál  irtakat  olvassa  össze.  Igy  kezd  gömbölyödni...  Üdv  Rozalinda! 

Rozalinda

HozzászólásSzerző: kohnmari » vas. júl. 08, 2007 7:20 am

Rozalinda!

Nem értem ezt "üzenetet". Ősz óta vagyok ezen a fórumon, engem eddig csak a segíteni akarás vezetett, nem volt szándékomban senkit megbántani, - ha így történt mindenkitől elnézést kérek -. Soha nem mondtam, hogy mindentudó vagyok, én is sok segítséget kaptam a fórumtagoktól, sőt azt is elismertem, ha valamiben hibás állásponton voltam. Mari

kohnmari

HozzászólásSzerző: kovalkata » vas. júl. 08, 2007 9:09 am

Szia Mari, Rozalinda!

Bocsánat, hogy közbeszólok kettőtök beszélgetésébe, de szerintem ezen a fórumon soha senki sem akarja megbántani a másikat. Lehet, hogy néha kapkodunk az írással és egy kicsit rosszul fogalmazunk, de ez soha nem bántást jelent! Nekem is volt már olyan érzésem, hogy valamelyik válaszba "élt" éreztem, de aztán rájöttem, hogy hülyeség volt ezt gondolni, mert itt valóban az egymásnak való segíteni akarás vezérli az embereket!!! Üdv. Kata

kovalkata

HozzászólásSzerző: Rozalinda » szer. júl. 11, 2007 8:52 am

Érdemi   válasz  jobb lett volna  a kérdésre. 50  pont  jár érte.  Rozalinda
Rozalinda

HozzászólásSzerző: kovalkata » szer. júl. 11, 2007 9:11 am

Szia Rozalinda!

Valóban 2007-ben már nem tudunk az OEP-nek jelenteni. Egyetlen megoldásnak azt látom, hogy a 07T1041-en kell egy módosítás a jogviszony kódra (fönt a kockákban persze a helyesbítést jelölgeted egy korábbi jogviszonyra) 1205-ről 1451-re. Aztán a kiléptetést már csak elfogadják így a 1451-el. Én sem találkoztam még ilyen esettel, valóban furi hogy a két éve bejelentett "papíros" kódot ilyen szigorúan veszik. Kata

kovalkata

HozzászólásSzerző: HANGA » hétf. aug. 27, 2007 12:53 pm

Telik -  mulik  az  idő. Egyre  több  lesz  az  ilyen.  A  biztositási  jogviszony  kódok  változnak  egy  adott  vállalkozáson  belül,  hol  beltag  az  illető,  hol  meg  kültag,  aztan ha  nem  jól  viselkedik  alkalmazott lesz,  vagy  ügyvezető.  Nem  csak  végelszámolásnál  okoz  ez  problémát,  hanem  normális  üzletmenetnél  is.  OEP  fele  jelentés  megszünt,  nincs  nyomtatvány.  A  megoldás  a  két  hivatal  kialakit  egymás  között  egy  kommunikációs  csatornák  erre,  minket  meg  kihagy.  biztos,  hogy  eltudják  intézni  egymás  között.
HANGA

Vissza: Elektronikus bevallás