Adófórum

Adózási és számviteli információk

Szakképzés bevallása

Adatszolgáltatás

Szakképzés bevallása

HozzászólásSzerző: osszeg » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Köszöntök Mindenkit! Nem tudom mit csinálok rosszul, de ha a féléves szakképzés előlegét a 0701 bevallás 01-es lapjának negyedik sorába a harmadik hónaphoz (mondjuk nem tudom miért ide?!) beírom, a 9-es lapra semmit nem írok (mert talán nem kell), akkor hibásnak minősíti a bevallást olyan hibaüzenettel, hogy "a bevallás nem lehet üres". Mit csinálok rosszul?! Köszönöm!
osszeg

Szakképzés bevallása

HozzászólásSzerző: madora100 » kedd júl. 10, 2007 10:54 am

A 3.hónaphoz azért kell írnod az összeget, mert a féléves bevallás esedékessége a 6.hónap. Miután a 6.hónap a második negyedév harmadik hónapja, ezért ez  a rendelkezés. A 9.lapot az éves bevallók nem töltik ki. A bevall. első oldalán ikszeld be az éves bevallói státuszt. Ha kitöltötted a 3.hónapra a kötelezettséget, akkor a következő oszlopba a program autómatikusan átírja az összeget. A program jó, már több bevallás leadásra került vele. Azt még nézdd meg, hogy az utolsó verziójú nyomtatvánnyal dolgozol-e, mert nem túl régen frissítették.
madora100

Szakképzés bevallása

HozzászólásSzerző: csondornemariann » kedd júl. 10, 2007 10:54 am

Szia!
A 2.2 verziód van meg?
Melyik sorra írja a hibaüzenetet?
csondornemariann

Szakképzés bevallása

HozzászólásSzerző: valterjozsefne » kedd júl. 10, 2007 11:00 am

Szia! Nekem két féle képen fogadta el hibátlanul a bevallást, mégpedig az egyik esetem, a vállalkozó májusban kezdte a tev. a kötelezettséget lefele kellett kerekíteni ezért 0-as lett. Úgy fogadta el hibátlannak, hogy  a  01-es lap  1-es sor e és f oszlopban  0 van a 4-es sor e oszlopában szintén 0 A boríton évest ixeltem. A másik vállalkozónál van kötelezettség ott a 01-es lap 4-es sora e oszlop és autómatikusan behozta a gép az f oszlopba is az összeget. Itt is a boríton az évest ixeltem .9-es lapot nem kell tölteni egyiknél sem. Mária
valterjozsefne

Szakképzés bevallása

HozzászólásSzerző: osszeg » kedd júl. 10, 2007 12:18 pm

Köszönöm! Leesett! :-( Igen, amennyiben az "összesen" oszlopba is beírom, így jó. (abban meg az zavart meg, hogy havi bevallót emleget) Viszont most meg az a bánatom, hogy amennyiben a bevallási időszak nem 01.01-től van, hanem mondjuk 06.06-tól (ez az adóbejelentkezés dátuma), akkor is hibát jelez. Az évest ikszelem. Most mit nem tudok? Köszi!
osszeg

Szakképzés bevallása

HozzászólásSzerző: csondornemariann » kedd júl. 10, 2007 12:30 pm

Hahó! Beszéltem az APEH-kal és tudnak róla, hogy nem jó a bevallás(!). Azt a tájékoztatást kaptam, ha az időszak később van, mint 04.01., akkor írd be a szerinted jó dátumot, igaz, hogy hibának jelzi, de ők majd átengedik a bevallást. Nekem is van egy ilyen cégem, kipróbáltam, már vissza is jött az elfogadó nyugta. Sok szerencsét! :)
csondornemariann

Szakképzés bevallása

HozzászólásSzerző: osszeg » kedd júl. 10, 2007 12:37 pm

Köszönöm mindenkinek, akkor végül is mindent megtudtam! :-)) (na persze)
osszeg

Vissza: Adatszolgáltatás