Adófórum

Adózási és számviteli információk

Több munkaviszony egyszerre

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: pelin » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni abban, hogy egy munkáltató látja-e azt, hogy egy másik munkáltatónál is van nekem munkaviszonyom. Mert a cégnél, ahol jelenleg részmunkaidős munkaviszonyban dolgozom szeretném tovább csinálni a könyvelést, viszont az új cég, ahol szintén munkaviszonyban fognak alkalmazni, heti 40 órában kéri a kilépő papírjaimat. Megcsinálom magamnak június végével a papírokat, amiket viszek az új céghez, de másnap visszajelenteném magam a régi céghez. Tudom, hogy lehet több munkaviszonya is valakinek, csak az új cég tudni fog-e valahonnan a régi cégről, persze anélkül, hogy én elmondanám.
Köszönöm, pelin
pelin

HozzászólásSzerző: kovalkata » kedd júl. 01, 2014 10:14 am

Szia.
ha hozzáférnek a Te ügyfélkapudhoz, és taj szám alapján lekérik a jogviszonyaidat, akkor igen, rájöhetnek. De valószínű hogy nem ezzel fognak foglalkozni, hogy ezután kutakodnak. Abból pedig szerintem sem lehet bajod, ha tudnak a másik jogviszonyról.
Üdv. Kata
kovalkata

HozzászólásSzerző: pelin » kedd júl. 01, 2014 8:54 pm

Köszi nektek a segítséget! Megbeszéltem az új céggel,lehetséges, hogy legyen, viszont a régi céghez heti 4 órás munkaviszonyra szeretném magam visszajelenteni, minimálbérre vagy annál kevesebbre. Ekkor ugyanúgy kell utánam a járulékokat fizetni és be is kell magam jelenteni 14T0141-en? Valami régebbről rémlik, hogy ha nem éri el a bér a mindenkori minimálbér x%-t,akkor nem kell fizetni... de lehet, hogy rosszul emlékszem
Köszi, Pelin
pelin

HozzászólásSzerző: kovalkata » szer. júl. 02, 2014 7:52 am

Fizetni mindenképp kell, Neked valószínű az rémlik, ha a jövedelem nem éri el a minimálbér 30%-át, akkor az illető nem válik biztosítottá, de utána is fizetni kell az szja-t és a szochot, szakképzésit, mást nem.
Üdv. Kata
kovalkata

HozzászólásSzerző: pelin » szer. júl. 02, 2014 9:34 pm

Okok, most az ebeven találtam egy olyat, hogy biztosítotti adatok lekérdezése foglalkoztatók részére. Ilyenkor szerintetek az új cég láthatja, hogy én egy másiknál is biztosított vagyok? Volt már valakinek ilyen?
pelin

HozzászólásSzerző: formel1 » csüt. júl. 03, 2014 6:58 am

Biztosítotti adatok lekérdezése foglalkoztatók részére:
Itt csak a a lekérdező cég munkavállalói láthatók, nem nézheti meg másét.
(Tehát ha saját dolgozója másik cégnél is alkalmazásban van, az nem látható itt.)
Móni
formel1

HozzászólásSzerző: szaboicus » csüt. júl. 03, 2014 11:16 pm

Miért kell(ene??) kijelentened magad a régi cégtől,nem értem?
szaboicus

Vissza: Adatszolgáltatás