Adófórum

Adózási és számviteli információk

Pontok kezdőknek 2

Adatszolgáltatás

Pontok kezdőknek 2

HozzászólásSzerző: olahneedit » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Ezzel szeretnék segíteni a most kezdő könyvelőknek, hogy feltehessék kérdéseiket.
Annyit kérek cserébe, hogy írjátok le mióta kezdtetek el könyvelni, és melyik az a terület, ami a legnagyobb kihívást jelenti számotokra.
olahneedit

Pontok kezdőknek 2

HozzászólásSzerző: kissnefmaria » szer. okt. 30, 2013 1:14 pm

Sziasztok!

Számviteli politikai "minta"-t tud valaki ahonnan le lehetne tölteni? Valami nagyon egyszerűre lenne szükségem. Ezen kívül alapnyilvántartásokra kerestem mintákat, de sajna azokat sem találtam... (vevő, szállító, stb)pénztárkönyv mellé.
Előre is köszi a segítséget.
üdv:M
kissnefmaria

Pontok kezdőknek 2

HozzászólásSzerző: kissnefmaria » szer. okt. 30, 2013 2:03 pm

részletező nyilvántartást akartam írni....

RLB60 demóval összességében 30 tételt vagy mindenből 30 tételt lehet lekönyvelni?
kissnefmaria

Pontok kezdőknek 2

HozzászólásSzerző: olahneedit » szer. okt. 30, 2013 2:27 pm

Szia!
A könyvelőnek a számviteli politika "előteremtésére" több lehetősége is van:
1. Elkészíti saját kútfőből, mert tökéletesen tisztában van annak felépítésével, az aktuális követelményekkel.
2. Keres-kutat egy ingyenes mintát, amit aztán nagy gonddal a vállalkozás sajátosságaihoz igazít.
3. Megvásárol egy olyan komplett csomagot, amely nem csak a számviteli politika teljes és opciós tartalmakkal ellátott verzióját tartalmazza, hanem az összes többi szabályzatmintát is. Ezt azután szintén nagy gonddal a vállalkozásaihoz igazít.

Megjegyzem, ha nyugodtan akarsz aludni, akkor bizony beruházol egy teljes csomagra.

A mai könyvelőprogramok majdnem mindegyike alkalmas az Szja törvényben felsorolt analitikák előállítására. Ha az ember lánya nem használ ilyen szoftvert, akkor szintén több lehetősége is van:
1. Papír alapú pénztárkönyv vezetése mellett szintén papír alapon, füzetbe, kartonra szerkesztve a törvényben előírt részletezettséggel vezeti az analitikákat. (Ezt csináltuk 20 éve)
2. Előveszi az excelt, és abban annyi analitikát hoz létre, amennyit csak akar. Szűrheti, kedve szerint sorolhatja, bármikor bővítheti. Kis számú bizonylatigény mellett ideális megoldás.

Neked is megoldás lehet a második verzió, hiszen rákényszerít arra, hogy alaposan áttanulmányozd az szja törvényt, majd kb fél óra alatt a saját igényednek megfelelő vevő és szállító analitikát készíts szemben azzal a több óra hosszával, amíg ilyet keresel valahol a neten.

Üdv: Edit
olahneedit

Pontok kezdőknek 2

HozzászólásSzerző: kissnefmaria » kedd nov. 05, 2013 11:46 am

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni, hogy hol találok friss bejegyzésű pl. fórumokat, könyveléshez, adózáshoz, stb-hez tartozó információ gyűjtéshez. Rengeteget nézegettem, de sajnos a legtöbb 1-2 éves bejegyzések, pedig amíg működtek, nagyon hasznos adatok, mellékletek, stb vannak ott minden témában.
Art, Htv, Szj, ÁFA, Tao tv. lementettem már, olvasom, használom, HVG különszámot is.
Mindenféle témában rengeteget olvasok blogokat, hozzászólásokat, stb, de szeretnék a részletekbe menően is tájékozódni, tanulni, infókat gyűjteni. Minden tanácsot szívesen fogadok, előre is köszönöm.
üdv
kissnefmaria

Pontok kezdőknek 2

HozzászólásSzerző: formel1 » kedd nov. 05, 2013 12:18 pm

Szia !

Tudom ajánlani a http://fokonyvelo.complex.hu/ oldalt....
Igaz, a kérdés-válasz része régi, de a többi szerintem jól használható.
Móni
formel1

Pontok kezdőknek 2

HozzászólásSzerző: kissnefmaria » kedd nov. 05, 2013 12:56 pm

Szia formel1!
köszönöm, tényleg hasznos dolgok vannak itt "ezrével" :-)
üdv
kissnefmaria

Vissza: Adatszolgáltatás