Adófórum

Adózási és számviteli információk

Számítógépes játékból származó jövedelem

Adatszolgáltatás

Számítógépes játékból származó jövedelem

HozzászólásSzerző: shadow86 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Tisztelem!

Adott egy számítógépes játék, melyben hősünkkel kalandozhatunk, a játék során pedig különböző féle felszereléseket találhatunk, melyekkel erősebbé tehetjük karakterünket vagy euro ellenében eladhatjuk egy úgynevezett aukciós házban, ami a játék szerves részét képezi. Amennyiben sikerül valamit értékesíteni a játék készítője/tulajdonosa a saját részesedésének levonása után a fennmaradó összeget átutalja a beállított Paypal számlánkra.

Az a csavar a történetben, hogy egyszerre több játékot is futtatok, amikkel nem én játszom, hanem robotok/programok. Így a bevétel is magasabb, viszont jelentős költségek is jelentkeznek. Kezdve a nagy teljesítményű számítógéptől, a nagyszámú játék megvásárlásáig. Előfordul, hogy ezeket a klienseket újra meg kell venni, mivel kitiltásra kerülnek a játékszabályok megsértése miatt. Ezek a számítógépet leszámítva is százezer forintos tételt jelentenek legalább (alkalmanként).

Abban lenne szükségem segítségre, hogy ez a bevétel milyen jövedelemnek számít, és hogyan tudnám legalizálni (leggazdaságosabban)? Elszámolhatóak-e a fent említett költségek vagy sem? (laikusként is kérdéses hogyan bizonyítható, hogy miért vettem a PC-t, vagy hogy hány játékot „használtam el”) Más bevételem nincs, hallgató vagyok.

Köszönettel,
Béla

(Mivel ez a 3. adózással foglalkozó fórum ahol semmilyen választ nem kaptam, így bármilyen használható részinformációra is megadnám a pontot)
shadow86

Vissza: Adatszolgáltatás