Adófórum

Adózási és számviteli információk

új mikrogazd és szabályzatok

Számvitel

HozzászólásSzerző: charlotte0831 » hétf. feb. 11, 2013 8:01 pm

Szt.14.§(1)A beszámoló elkészítésekor és a könyvvezetés során a 15-16.§-ban meghatározott alapelveket kell érvényesíteni.

Korm.r.3.§(1) A mikrogazdálkodói beszámoló elkészítésekor és a könyvvezetés során az szt.számviteli alapelveit a (2)-(4)bekezdésekben foglalt eltérésekkel kell érvényesíteni
(2)beszámoló megbízható és valós összképére vonatkozó követelményeknek e r.-ben foglaltak betartásával
(3)mikrogazdálkodó számviteli politikát nem készit
(4)több évre szóló gazgasági események kihatásai....

A szt.szerint sem a beszámoló elkészítése és könyvvezetés során volt alapelv a szabályzatokról szóló rész érvényesülés kötelezettsége,ez a számviteli alapelvekből csak a 15-16.§ részére igaz.
A mikrogazdálkodói beszámoló elkészítése és könyvvezetés során,ezzel kapcsolatban számviteli politikát nem készít.Ugyanakkor a számviteli alapelvekből,más jogszabályok miatt,napi készpénz záró állomány maximális mértéke,felelősségi szabályok,szállítás,pénzkezelés személyi és tárgyi feltételei,rendje miatt rögzíteni kell.

charlotte0831

HozzászólásSzerző: kovalkata » hétf. feb. 11, 2013 8:54 pm

Hát olyan jó lenne, ha más is hozzászólna. Engem a kieg melléklet különösen nem érdekel, én az állandó szabályzat aktualizálástól szeretném megszabadulni...
kovalkata

HozzászólásSzerző: kovalkata » pén. feb. 15, 2013 8:54 am

Sziasztok,
lezárom a kérdés mert elég régi, de sajnos egységesen megfogalmazott állásfogalalást még sehol nem találtam arról, hogy minden szabályzatot "el lehet-e felejtenünk."
Üdv. Kata
kovalkata

Előző

Vissza: Számvitel