Adófórum

Adózási és számviteli információk

Nyelvoktatás egyéni vállalkozóként

Egyéni vállalkozók

Nyelvoktatás egyéni vállalkozóként

HozzászólásSzerző: annacska » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Nappali tagozatos hallgató vagyok, és nyelviskolában szeretnék tanítani. Mivel mindenhol számlát kérnek, gondolom egyéni vállalkozóvá kellene válnom (vagy van más megoldás?). Semmit nem tudok a vállalkozásról, nagyon ijesztőek az adatok amiket eddig olvastam, lenne valaki olyan kedves, hogy leírja nekem, hogy kb mennyit kellene a jövedelmem után befizetni (mindennel együtt), hogy lássam, hogy egyáltalán érdemes-e belevágnom a dologba. Az oktatás nem tartozik esetleg valamilyen kedvezményes adókategóriába? Hálásan köszönöm a válaszokat!
annacska
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:16 am

Nyelvoktatás egyéni vállalkozóként

HozzászólásSzerző: zspotorke » szomb. júl. 07, 2007 9:46 am

Szia!

A nyelvoktatás bármilyen vállalkozási formában végezhető (egyéni vállalkozás, Bt, Kft). Jellemzően azonban un. adószámos magánszemélyként végzik. Minden vállalkozási forma bemutatása, jellemzőinek leírása meghaladná a fórum kereteit, de elsőre javaslom, miután itt a fórumon rengeteg hasonló kérdés van már kidolgozva - olvasgasd végig őket. (egyéni vállalkozás, Tb munkaügy topic) Ha még ezek után is marad kérdésed, akkor már célirányosabban tudsz kérdezni és aki éppen a fórumon van, biztos szívesen válaszol majd.

Az adóterhek egyébként tényleg elég magasak, de a nappali tagozaság sok mindentől mentesít egyenlőre. A bevétellel szemben pedig azokat a költségeket amelyek annak érdekében merülnek fel, hogy ezt a munkát végezhesd el lehet számolni (pl. nyelvköny, Cd lemez, irodaszer, stb.) A kettő különbsége a nyereséged és csak ezt kell leadózni.

A legolcsóbb megoldás, ha a családban vagy rokoni körben már van vállalkozás és oda "betársulsz". Számodra ez jár a legkevesebb "gonddal".

Üdv.: P.Zsuzsa

zspotorke
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

Nyelvoktatás egyéni vállalkozóként

HozzászólásSzerző: madora100 » szomb. júl. 07, 2007 12:51 pm

Én még azt is tudnám javasolni, hogy az APEH ügyfélforgalmi osztályán személyesen érdeklődjél, vagy telefonon az apeh telecenterén keresztül. Már véget ért az éves bevallás dömping, egészen biztosan válaszolni fognak a kérdéseidre, tlaán még "ötletet" is kapsz. Természetesen mint ahogyan Zsuzsa is írta- ha konkrétabb kérdést teszel fel, itt is választ kapsz valakitől.
madora100
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:11 am

Nyelvoktatás egyéni vállalkozóként

HozzászólásSzerző: holux » kedd júl. 10, 2007 4:56 am

Szia Annacska! Tényleg több formában végezheted lehet megbízási szerződéssel és akkor semmilyen vállakozás nem kell de lehet hogy alacsonyabb lesz a díjazásod mert az iskolának is kell tb fizetnije. A nappali tagozat úgy minösül majdnem mintha dolgoznál. Szerintem is olvasd el a forumokat vagy keres fel személyesen tanács adót. Az APEH honlapján találsz információs füzetett is ami összefoglalja a kötelezettségeket. Cila
holux
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am


Vissza: Egyéni vállalkozók

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 13 vendég

cron