Adófórum

Adózási és számviteli információk

Tisztességes versenyszellem

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: madora100 » hétf. aug. 27, 2012 9:19 am

Zsuzsikám!
Maradhat lezáratlan kérdés. Ha olyan kérdés marad lezáratlan, amelyre közben volt már válasz csak a kérdésfeltevő nem zárta le (mert elfelejtette, vagy nem akarta), akkor időközönként vagy legkésőbb év végén a moderátor lezárja azt és a hozzászólók megkapják a pontjaikat. Ha egyetlen hozzászólás sem érkezik a feltett kérdésre, akkor is lezárásra kerül a kérdés, csak a helyezési pontszáma a kérdésfeltevőnek nem növekszik meg. Az általam felvetett és nehezményezett esetben azonban a pontfelajánló tett a saját felrakott témájához egy hozzászólást (ha jól emlékszem olyan szöveggel: írjál ide valamit és elfogadom a válaszodat), majd ezt a saját hozzászólását elfogadta, lezárta a kérdést. Így a meglévő toplista pontja azonnal megnövekedett 5oo ponttal. Ez a módszer az, ami igen csak nem tetszik nekem. Ez az eset nem lehet véletlen, ő maga fogadta el a saját "hozzászólását", aminek semmi köze nincs a szakmai hozzászóláshoz. Miért van erre szüksége egy egyébként nagyra becsült szakembernek? Hagyta volna nyitva a felajánlását, az válasz nélkül maradt volna, legfeljebb a vásárlásra/kérdésre felhasználható pontszámai lecsökkentek volna. De nem csoportosít át a vásárlásra fordítható pontjaiból pontokat a toplista helyezési pontjaiba!! Az összpontszám (vásárlásra fordítható + helyezési pontszám) nem változik akkor, ha a saját hozzászólását fogadja el valaki, de átcsoportosít pontokat, mégpedig abba a "csomagba", amelynek szakmailag talán nagyobb a tétje, mint a vásárlásra fordítható pontoknak. S megjegyzem, nem ez volt az első ilyen eset, csak eddig nem tettem szóvá. Sőt, előző évben is történt ilyen ugyanezen fórumozó részéről. Egyszeri alkalom előfordulása esetén még feltételezi az ember a tévedést, többszöri ismétlődés esetén azonban nem. Nem érdemes ezzel tovább foglalkozni, mindenki leszűrheti a maga érzéseit az esettel/esetekkel kapcsolatban. Remélem az esetbéli kérdésfeltevő is. Ne haragudjatok, hogy nem kimondottan szakmai kérdéssel kapcsolatban fárasztottam a hozzászólókat. Köszönöm, hogy vettétek a fáradtságot és ilyen kis "lelkiző" üggyel is foglalkoztatok. A kérdést természetesen le fogom zárni hamarosan.
Egyébként P Zsuzsi hozzászólásával tökéletesen egyetértek, azonosulok a véleményével. Sajnálatos dolognak tartom én is, hogy ilyen dolog előfordulhat, s ilyen méltatlan témával kelljen foglalkozni. De talán olyan szempontból nem volt haszontalan a felvetés: megismertük mi felhasználók a rendszer működésének mikéntjét.
madora100

HozzászólásSzerző: Nyerkiné » szer. aug. 29, 2012 3:18 pm

Sziasztok!
Én a pontokat nem a helyezésre mérten nézem, hanem arra, hogy azzal valaki egy nagyon fontos, esetleg mindannyiunk számára tanulságos kérdést tud feltenni, és sajnos velem is előfordult, hogy a idegességemben a saját válaszomat fogadtam el, és hiába tettem fel a Bakos Mártinak, hogy valamit írjon nekem, had adjam oda neki a pontot, a mai napig nem válaszolt. (de már odaírtam, hogyha valakinek kell jelezze).
Ettől függetlenül, ha az eset az előbbre jutás miatt történt az nem szép dolog, de én naiv vagyok és hiszek abban, hogy nem szándékosan.
Györgyi
Nyerkiné

HozzászólásSzerző: Bakosné » csüt. aug. 30, 2012 8:28 am

Bocsi, valószínű nem láttam a kérdésed, de én nem a pontok miatt szoktam válaszolni, így az sem tűnt fel, (vagy már nem emlékszem,) hogy a sajátodat fogadtad el. Úgyhogy ha valaki ponthiánnyal küszködik, nyugodtan add oda.
Márti
Bakosné

Előző

Vissza: Adatszolgáltatás