Adófórum

Adózási és számviteli információk

OTP SZÉP Kártya

Egyéni vállalkozók

OTP SZÉP Kártya

HozzászólásSzerző: Dinyus » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Ebben a dög melegben zaklatlak Titeket ezzel a pihenőkártyával kapcsolatban, mivel hogy teljesen belehülyültem már.....

Egyéni vállalkozónak ezzel a bizonyos kártyával fizettek 27.500.- Ft-ot szállásdíj fejében. Annak rendje és módja szerint elkészült róla az utlaványelfogadási bizonylat. A pénztárgépbe be lett ütve, és a nyugta csatolva a bizonylathoz.
Kérdésem: számlát kell-e írni ilyen esetben? Többek szerint kell, többek szerint meg nem.

Ti mit tudtok erről?

Köszi, ha válaszoltok, és további szép napot ill. napokat - amikor is unalom egy szál se!

Üdv.: Dinyus
Dinyus

OTP SZÉP Kártya

HozzászólásSzerző: Vicuska741 » csüt. júl. 05, 2012 1:02 pm

Kedves Dinyus,

nem kell mellé számla. Nálunk szálláshelyre és belépőjegyre fogadjuk el a SZÉP-kártyát. A szálláshelyen ígyis-úgyis számlázunk egyéb okból, így ott a számla mellé kerül az elfogadói bizonylat. A belépőjegyeket viszont csak a pénztárgépbe ütjük, mint ti, a gép által "kiköpött" nyugta a vendégé (!) - függetlenül attól, hogy mivel fizetett, tehát ahhoz nem csatolhatsz fizetési igazolást, azt oda kell adni - a pénztárgépben lévő kontrollszalag a kiállító példánya, a nyugtamásolat. Tehát este kinyomtatja neked a pénztárgép zárót, amellé teszi a SZÉP-kártya elfogadásáról szóló bizonylatot, hisz annyival kevesebb készpénzzel számol el. Nekem ez a verzióm, felhívtam az APEH-et (NAV-ot) és azt mondta az ügyintéző, hogy így jó. A SZÉP-kártyának épp az az előnye, hogy nem terheli számlaadási kötelezettség! Arra viszont figyelj, hogy szállásdíj esetén IFA nem fizethető vele, ezt az APEH közleményben közzé is tette. : Vicuska
Vicuska741

OTP SZÉP Kártya

HozzászólásSzerző: Dinyus » csüt. júl. 05, 2012 2:33 pm

Kedves Vicuska!
Nagyon szépen köszönöm a gyors és pontos választ!!!!
További szép napot Neked, üdv.: Dinyus
Dinyus

Vissza: Egyéni vállalkozók