Szia Rozalinda!
Májustól ellenőrzik az adóazonosító és a születési dátum összhangját. Azt tanácsolták, hogy először egyeztessünk a dolgozóval, hogy nem történt-e elírás, ha nálunk minden rendben van, akkor kell az APEH-hoz fordulni, mert olyan eset is előfordulhat, hogy téves születési dátummal került rögzítésre náluk az adókártya kiadásakor. Üdv. Mari
Még annyit, hogy a bérprogramok általában ellenőrzik ezt az összefüggést, de a neten is vannak ilyen ellenőrzési lehetőségek.
Szia Rozalinda!
Annyit tudok segíteni, hogy írd meg az adóazonosítót és én megnézem a hozzá tartozó születési időt. Ha nem akarod a fórumon, email: a fenti nevem kukac externet.hu
Üdv. Mari
Logikus amit irsz kisgulyi! Ezek szerint nekem kell kisöprögetnem az elektronikus szemetet a rendszerből. A slendrián módon feltöltött adatállományokat rendezni, saját költségemen. Mi derülhet még ki??? Már javitottam azért, mert a vállalkozónak két keresztneve volt, utóbb másik vállalkozók anyjának a két keresztneve miatt. Több biztositott ügyét intézem, aki biztos be volt jelentve az OEP-nek, most mégis igazolnom kellett.
Vissza fordulva az eredeti problémára, az APEH miért csak most egyeztet a népességnyilvántartóval, hiszen akikről szó van, már éveken keresztül adtunk adóbevallást, nyenyit, kontroll adatszolgáltatást... stb. Eddig miért nem volt probléma.
Abban igazat adok kohnmarinak, hogy téves adatokkal is képesek adóigazolványt kiadni. Tehát elképzelhető, elirták a szül évet, stb.... De kifizeti ezért a büntetést, kifizeti a költséget, hány ilyen lehet. A TAJ kártya problémára azt nyilatkozta az illetékes, hogy 50 %. Hüha.
Helyből hibás adóigazolványt is kiadtak néhány hónapja: olasz ügyfelem nevéből hiányzott egy I, mint Ilona betű. Pedig a népesség nyilvántartóval egyeztettek. Ez a hiba hogyan fordulhatott elő????
Nos számitógépes pályafutásom elején azt mondta a programozó, hogy a számitógép csodálatos találmány. De nem gondolkodik, és nem mindenható, nem mindentudó. Ha szemét megy be, akkor szemét is jön ki.
A hivatali szemét berakását kéne elkerülni.
Vagy másképp nem a szemét szőnyeg alá söprögetésével kéne foglalkozni. Mert nekünk már elegünk van a takaritásból.
Szia kohnmari! Ajánlatodat nem értem. Én is hozzáférhetek ahhoz az adatbázishoz, amiből Te segíteni tudnál? Vagy neked mihez van hozzáférésed???
Szia Rozalinda!
Az APEH valószinűleg azért mondta, hogy először mi egyeztessünk le mindent, az anyakönyvi kivonatot meg az adókártyát, nyomozgassuk ki, hol lehet a hiba, mert kapásból arra gondoltak, hogy ezt csak mi követhetjük el. Azt csak zárójelben tette hozzá, hogy náluk is történhetett rögzítéskor hiba. Ugyanarra az adatbázisra gondoltam, amire Te is. Olyat is hallottam már, hogy két embernek ugyanaz volt a TAJ-száma. Üdv. Mari
Szia kohnmari!
Időközben nyomozgattam. Az egyik hiba ugy követődött el, hogy a bevallást az AM könyv adatai alapján töltöttem ki. Hát nem volt hibátlanul beirva a születési év, MÜK-ben pontatlanul vették fel az adatakot.
Ezzel biztos futok még egy kört, mert januárban a MÜK adatok szolgáltat az AM könyvekről. Meg vagyok győződve róla, hogy az APEH ismét rajtam keresi a hibát.
ERGO: most akkor melyik hivatal dokumentumának hihetünk,,?????? Elirja az azonositó adatokat az APEH, a Mük, még a Cégbiró is. Csak mi nem irhatjuk el büntetlenül.
Nem valószinű, hogy a MÜK januárban adatot szolgáltat az apeh-ez, mert ez az adatszolgáltatás amit mi a 0708-on teszünk meg azt a MÜK helyett tesszük, csak nem évente, mint a MÜK előző években, hanem havonta.
Nem akarok vészjósló lenni, de majdnem csak fogadni mernék, hogy az évvégi igazolást is nekünk kell kiadni a munkavállalói kiskönyveseknek, mert ugye van akinek majd ez alapján a 0753-on bevallást kell adni.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 17 vendég