Adófórum

Adózási és számviteli információk

Hibaüzenet

Elektronikus bevallás

Hibaüzenet

HozzászólásSzerző: Rozalinda » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Májusi  járulékbevallásokra  hibaüzenetet  kaptam,   3  db-ot.  Ön  nem  a   nyilvántartásban  levő  születési  időt  közölte,  javitsa  ki.  Az  első  négy  hónapban  is  ez  volt  a  születési  idő,  semmit  nem változtattam.  május havi  0708-at  viszont  hibásnak  találta. Fogalmam  sincs  hogyan  javitsam, és különben  mit javitsak. 
Rozalinda

Hibaüzenet

HozzászólásSzerző: kohnmari » csüt. júl. 05, 2007 8:27 am

Szia Rozalinda!

Májustól ellenőrzik az adóazonosító és a születési dátum összhangját. Azt tanácsolták, hogy először egyeztessünk a dolgozóval, hogy nem történt-e elírás, ha nálunk minden rendben van, akkor kell az APEH-hoz fordulni, mert olyan eset is előfordulhat, hogy téves születési dátummal került rögzítésre náluk az adókártya kiadásakor. Üdv. Mari

Még annyit, hogy a bérprogramok általában ellenőrzik ezt az összefüggést, de a neten is vannak ilyen ellenőrzési lehetőségek.

kohnmari

Hibaüzenet

HozzászólásSzerző: Rozalinda » csüt. júl. 05, 2007 8:39 am

És  szerinted  a NYENYI-nél  nem  végeztek  ilyen  ellenőrzést???    Nevezett  emberekről  a  mult  évben s  az előtt  adatot  szolgáltattam.  Ott  jó  volt  a  születési  idő...
Rozalinda

Hibaüzenet

HozzászólásSzerző: kohnmari » csüt. júl. 05, 2007 8:44 am

Szia Rozalinda!

Annyit tudok segíteni, hogy írd meg az adóazonosítót és én megnézem a hozzá tartozó születési időt. Ha nem akarod a fórumon, email: a fenti nevem kukac externet.hu

Üdv. Mari

kohnmari

Hibaüzenet

HozzászólásSzerző: kisgulyi » csüt. júl. 05, 2007 6:03 pm

Kedves Rozalinda! Az Apeh és a Népességnyilvántartó egyezteti az adatokat és ha az adatok eltérnek logikai hibára hibaüzenetet küldenek. A dolgozót meg kell keresni, hogy mi van a születési anyakönyvi kivonatában, ha az ugyanaz amit Te is jelentessz az Apehnak,a dolgozónak kell a szül. akvi-val az Apehnál javítatni,mert a népességnyilvántartóé a hibás,-ellenkező esetben javító bevallást kell adni- J betű, bárkód, mindenkit elküldeni újra. / APEH mondta/ A NYENYI- vel mi lesz azt még nem tudom. Üdv: kisgulyi
kisgulyi

Hibaüzenet

HozzászólásSzerző: Rozalinda » csüt. júl. 05, 2007 11:04 pm

Logikus   amit  irsz  kisgulyi!  Ezek  szerint  nekem kell  kisöprögetnem  az  elektronikus  szemetet  a  rendszerből.  A  slendrián  módon feltöltött  adatállományokat  rendezni,  saját  költségemen.  Mi  derülhet  még  ki???  Már  javitottam  azért,  mert a vállalkozónak  két  keresztneve  volt,  utóbb  másik  vállalkozók  anyjának  a  két  keresztneve  miatt.   Több  biztositott  ügyét  intézem,  aki  biztos  be  volt  jelentve  az  OEP-nek,  most  mégis  igazolnom  kellett.

Vissza fordulva az  eredeti  problémára,  az  APEH  miért  csak  most  egyeztet  a népességnyilvántartóval,  hiszen  akikről  szó  van,  már  éveken  keresztül  adtunk  adóbevallást,  nyenyit,  kontroll adatszolgáltatást...   stb.  Eddig  miért  nem  volt  probléma. 

Abban  igazat  adok kohnmarinak,  hogy  téves   adatokkal  is  képesek  adóigazolványt  kiadni.  Tehát  elképzelhető,  elirták  a szül  évet,  stb....    De  kifizeti  ezért  a büntetést,  kifizeti  a  költséget, hány  ilyen  lehet.  A  TAJ kártya  problémára  azt  nyilatkozta  az  illetékes,  hogy  50  %.  Hüha.

Helyből  hibás  adóigazolványt  is  kiadtak  néhány  hónapja:  olasz  ügyfelem  nevéből  hiányzott  egy  I,  mint  Ilona  betű.  Pedig  a  népesség nyilvántartóval  egyeztettek.   Ez  a hiba hogyan fordulhatott  elő????

Nos  számitógépes  pályafutásom  elején  azt  mondta a programozó,  hogy  a  számitógép  csodálatos  találmány.  De  nem  gondolkodik, és  nem  mindenható,  nem mindentudó.  Ha  szemét  megy  be,  akkor  szemét  is  jön  ki. 

A  hivatali  szemét  berakását  kéne  elkerülni.

Vagy  másképp  nem  a  szemét  szőnyeg alá  söprögetésével  kéne  foglalkozni.  Mert  nekünk  már  elegünk  van  a takaritásból.

Szia  kohnmari!   Ajánlatodat  nem  értem.  Én  is  hozzáférhetek  ahhoz az adatbázishoz,  amiből  Te  segíteni  tudnál?  Vagy  neked  mihez  van  hozzáférésed??? 

Rozalinda

Hibaüzenet

HozzászólásSzerző: kohnmari » pén. júl. 06, 2007 5:19 am

Szia Rozalinda!

Az APEH valószinűleg azért mondta, hogy először mi egyeztessünk le mindent, az anyakönyvi kivonatot meg az adókártyát, nyomozgassuk ki, hol lehet a hiba, mert kapásból arra gondoltak, hogy ezt csak mi követhetjük el. Azt csak zárójelben tette hozzá, hogy náluk is történhetett rögzítéskor hiba. Ugyanarra az adatbázisra gondoltam, amire Te is. Olyat is hallottam már, hogy két embernek ugyanaz volt a TAJ-száma. Üdv. Mari

kohnmari

Hibaüzenet

HozzászólásSzerző: Rozalinda » pén. júl. 06, 2007 7:26 am

Szia kohnmari!

Időközben  nyomozgattam.  Az  egyik  hiba  ugy  követődött  el,  hogy  a  bevallást  az   AM  könyv adatai  alapján  töltöttem ki.   Hát  nem  volt  hibátlanul  beirva a  születési év, MÜK-ben pontatlanul  vették fel  az  adatakot.

Ezzel  biztos  futok még  egy kört,  mert  januárban  a  MÜK  adatok  szolgáltat  az  AM  könyvekről.  Meg vagyok győződve  róla,  hogy  az  APEH  ismét   rajtam  keresi  a hibát.

ERGO:  most  akkor  melyik  hivatal  dokumentumának  hihetünk,,??????    Elirja  az  azonositó adatokat  az  APEH,  a Mük,  még  a  Cégbiró  is.  Csak mi nem  irhatjuk  el büntetlenül.

Rozalinda

Hibaüzenet

HozzászólásSzerző: somogyifne » szer. júl. 11, 2007 1:10 pm

Nem valószinű, hogy a MÜK januárban adatot szolgáltat az apeh-ez, mert ez az adatszolgáltatás amit mi a 0708-on teszünk meg azt a MÜK helyett tesszük, csak nem évente, mint a MÜK  előző években, hanem  havonta.

Nem akarok  vészjósló lenni, de majdnem csak fogadni mernék, hogy az évvégi igazolást is nekünk kell kiadni a munkavállalói kiskönyveseknek, mert ugye van akinek majd ez alapján a 0753-on bevallást kell adni.

somogyifne

Vissza: Elektronikus bevallás