Sajnos nem egyedi eset, előfordult már nálam is. Ha nincs a költségről igazolás, hogy ki lett fizetve (bankköltség) akkor max egyéb be nem számító kiadásba könyvelném. Ugyanilyen elven ha van a hiányzón szállítói kiegyenlítés, akkor azt sem venném figyelembe kiegyenlített költségként. Enci
Az egyszeres könyvvitel arról szól, hogy a pénzforgalmi szemlélet alapján akkor kell könyvelni a bevételeket, költségeket, kiadásokat, amikor azok be/kifizetésre kerülnek. Bizonylatot nem tudsz mutatni ha nem hoz kivonatot, így költségként nem érvényesíthető, mert az apeh kapásból kiszúrja. Igen megteheted, hogy nem könyveled.
Szia!
Ha feléd sem néz, anyagot nem ad akkor hogyan lehet teljeskörűen könyvelni ill. majd bevallás(oka)t beadni? Ha nem könyveled le a bankot -pedig bankszámlanyitási kötelezettsége van- akkor szerinted mennyire valós, teljeskörű a könyvelése, a bevallása? A banki kivonatokon nem csak bankköltség lehet ezt Te is tudod. Ha el tudod dönteni, hogy Te egy ilyen könyveléshez, adóbevallásokhoz adod e a nevedet, akkor válaszolni is tudsz magadnak.
Impotens partnerrel nem lehet együttműködni és dolgozni. Én felmondanám a szerződést hivatkozva az általad leírtakra és nem kínlódnék vele.
P.Zsuzsa
Van egy határ, amit nem szabad az áldott jó szivedre hallgatva megtenni. Sajnos én is kénytelen voltam az elektronikus bevallási jogosultságomat felmondani, mert 7. hónaptól felém se nézett az ügyfél, nem reagált a kereséseimre sem.
Kijelentkeztem, és elküldtem postán, tértivevénnyel a tájékoztatást, hogy meddig vallottam, mikor kell neki gondoskodnia a bevallásról, és részleteztem, hogy hányszor kerestem, stb. Még nem jelentkezett a papírjaiért. A levelet az édesanyja vette át.
Márti
Szalardi!
Hát őszinte részvétem. Segítségül elregélem az én esetemet. Ősrégen, amikor még körmöltük a bevallásokat, kedves jó családi barátunk lélekszakadva könyörgött a bevallási határidő napján este kb 5-kor, hogy segítsek neki. A könyvelője felmondta a szerződést, stb.stb.
No ennek az emberkének sem volt meg minden bankkivonata. Úgy amúgy szinte minden bevétele átutos volt, szerencsére a kiadások kp-sek. Talán ha 4-5 számla volt átutalásos bejövő, amit végül nem vettem költségnek, mivel nem tudtam bizonyítani a pénzforgalmat. Ezek végül áfába sem kerültek be. (Apropó még áfa előzményt sem láttam, állította, hogy éves, mégsem az volt. No koment)
Az átutalásos bevételeket nézve, én az összest beletettem bevételbe, áfába, a következményeket tudatosítottam benne. Végül este fél 12-kor indult el a bevallásával a postára, ami éjfélig volt nyitva. Azóta én könyvelek neki, volt pár éve átfogó ellenőrzésen. És megúszta !!!
Ha ennyire meg akarod tartani.... illetve, ha eddig még nem rúgtad ki... az illetőt, akkor a meglévő anyagból leszel kénytelen dolgozni. Ha nem egyezik a bank, hát nem egyezik. Bizonylat nélkül nem is fog.
Küldj egy levelet neki, az összes címére , részletezd neki mely számlakivonatokról kell másolatot kérnie a banktól, oldalanként x Ft-ért persze. Amennyiben erre nem hajlandó, akkor nem tudsz felelősséget vállalni a könyvelt anyagért, a bevallásért pedig pláne.
Üdv: Edit
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 65 vendég