Adófórum

Adózási és számviteli információk

Állandó meghatalmazás

Adatszolgáltatás

Állandó meghatalmazás

HozzászólásSzerző: Redangel » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

2011 évre áfára, rehabra és cégautóadóra be kell jelentenem embereket a 11T180-as nyomtatványon.Ez rendben is lenne, csak az a kérdésem, hogy Állandó meghatalmazást is minden esetben csatolni kell e- gondolok a 11VAMO nyomtatványra.Mert tulajdonképpen a 11T180 is meghatalmazás nem? Vagy valamit rosszul értek?

Nagyon várom válaszaitokat, és előre is köszi!

R.A

Redangel

Állandó meghatalmazás

HozzászólásSzerző: krizsikk » szomb. jan. 08, 2011 5:06 pm

A 11T180 Első oldalán X-eld be "A nyomtatvány pótlapjaként szereplő állandó meghatalmazást mellékelem" így ki tudod tölteni a 11T180-P2-A lapot is, kinyomtatod, aláírjátok és küldheted postai úton.

Ha módosításról van szó, (már van meghatalmazásod az adott ügyfélre, csak módosítani akarsz valamit)akkor a 11T180-P2-A lapot kinyomtatod, aláírjátok és csatolmányként beszkenneled, s elektronikusan küld be.

A 11VAMO-t nem kell hozzá kitöltened, egyik esetben sem. Az emberek bejelentés alatt ugye azt érted, hogy bevallást akarsz beadni a saját ügyfélkapudon részükre?

Krizsik

krizsikk

Állandó meghatalmazás

HozzászólásSzerző: Redangel » vas. jan. 09, 2011 10:09 am

Egy cégnél dolgozom, ahol úgy kell bejelentenem ezen a 11t180 nyomtatványon embereket, hogy ők tudják megcsinálni ezentúl ennél a cégnél az áfabevallást illetve a 01-es bevallásokat.Tulajdonképpen ezért is kérdeztem a 11vamo-t, mert a 11T180-on nem olyan részletes adatokat kell megadni, a másik me, hogy először lesznek bejelentve, tehát mindenképpen papír alapon kell.Legalábbis én így értelmeztem..

R.A

Redangel

Vissza: Adatszolgáltatás