Adófórum

Adózási és számviteli információk

Kft képviseletének megszűntetése,de hogyan?

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: sazbolcs » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Egy problémába futottam bele. Értékesítettem egy Kft-ben lévő üzletrészemet.(2010.12.31-én) Ügyvéd, cégbíróság megvolt. Korábban én voltam a hatóságok előtt az,aki a céget képviselte. 10t180as lapon jelentkeztem be.

Tudom azt, hogy a képviselet jogosultságának megszüntetésére a 10t182 nyomtatvány szolgál. 

Azonban ha kijelentem magam, senki nem fogja képviselni a céget, ugyanis az új képviselő a bejelentkezést elindította, de még nem futott át. Kijelentsem magam? vagy megvárjam, hogy az új képviselő jelent ki?

Én szívem szerint kijelenteném magam,de nem tudom helyesen járok-e el. 

Válaszotokat, ötleteket szívesen fogadok. 

sazbolcs

HozzászólásSzerző: krizsikk » szomb. dec. 11, 2010 4:15 pm

Bizonyára elírás a 2010.12.31.-i dátum (múlt időben beszélsz egy jövőben bekövetkezendő ügyről)

A Kft. üzletrész eladásával a képviseleted is megszünt, ettől az időponttól a társaság nevében nem vállalhatsz kötelezettségeket és a jogokat sem gyakorolhatod, így az adóhatóság előtt sem képviselheted a céget. Az új tulajdonos nem lépett időben az APEH felé, az legyen az ő gondja.

Minél előbb jelentsd ki magad. Lehet, hogy az APEH már el sem fogad tőled semmit sem, mert a cégbíróság a változást átadta már.

Krizsik

krizsikk

Vissza: Adatszolgáltatás