Adófórum

Adózási és számviteli információk

Stornó számla kiállításának feltételei

Számlázás

HozzászólásSzerző: hbrigitta79 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

A stornó számlával kapcsolatban lenne kérdésem. Itt a fórumon utána olvastam, de egyre inkább elbizonytalanodom. Saját meggyőződésem szerint a stornószámla kiállítása esetén nincs szükség az eredeti számla első eredei példányára, hanem attól függetlenül kiállítható a stornó számla. Ekkor a vevőnél lévő számla mellé elküldöm a stornó számlát, és ezzel letudva. Ezután nyugodtan számlázhatom a jó tételeket. (most azt ne nézzük, hogy miért stornózok csak a menetét írom) A számla eredeti példányának visszaküldésére/visszaadására csak akkor van szükség ha rontott számlának veszem.

A Kft. kapott egy számlát, amit nem fogadtunk el. Új számla kiállítását kértük a helyes összegről, A szállító visszakérte a számlát, amit felpostáztunk, de a postán eltűnt. Én azt javasoltam, mivel nincs meg az eredeti példány fénymásolják le a másolati példányt, írják rá, hogy eredetivel egyező hiteles másolat, mivel a postán eltűnt az eredeti példány. Ez alapján állítsanak ki egy stornó számlát, és utána a jó összeggel az új számlát. Ezekből nekem adják oda a hiteles másolatot a régi számláról, mellé küldjék el a stornó számla, és az új számla eredeti első példányát. Így szerintem teljesen szabályos.

Jól gondolom? Ha máshogy gondoljátok szívesen fogadom az ötleteket, illetve tapasztalatokat. Remélem érthetően írtam le.

Üdv, Brigi

hbrigitta79

HozzászólásSzerző: Bakosné » kedd aug. 31, 2010 9:44 am

Igen, azzal a kiegészítéssel, hogy a 2. és 3. számlán hivakozni kell az első számlára, (az xxx1 számla stornója, illetve a stornózott xxx1 számla helyett kerül kiállításra), hogy ne lehessen mindkét számlát lekönyvelni, a stornó nélkül.

Márti

Bakosné

HozzászólásSzerző: tothkornelia69 » kedd aug. 31, 2010 12:03 pm

1. eset, igen a stornózás így rendben. Annyi kiegészítés, hogy 2006 óta nincs rontott számla.

2. eset: felesleges volt visszaküldeni, egy helyesbítő számlával megoldható lett volna, még így is, mert kapsz egy hiteles másolatot, és mellé egy helyesbítőt (módosítót).

üdv:Nelly

tothkornelia69

Vissza: Számlázás