Adófórum

Adózási és számviteli információk

Virágüzlet nyításához mire van szükség?

Egyéni vállalkozók

HozzászólásSzerző: fja » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Nyolcórás főállás mellett vagyok egyéni vállalkozó és most virágüzletet szeretnék nyitni, alapvetően kisegítő családtagok alkalmazásával (feleség, testvér), akinek van megfelelő végzettsége. Evvel kapcsolatban szeretném tudni, hogy lehet-e, kell-e működési engedély? Kötelező-e pénztárgép? Az üzlet berendezésével kapcsolatban van-e valami előírás?

Válaszaitokat előre is köszönöm. 

fja

HozzászólásSzerző: Kiskovács » hétf. aug. 16, 2010 9:05 am

Szia! Azt nem írod, hogy kezdő e.v. vagy-e, vagy már régebbi, de nem is lényeges. Az egyéni vállalkozói igazolványok kiadásával, ill. a már meglevők adatainak módosításával kapcsolatban 2010. 01. 01-től lényeges változások történtek előző évekhez képest. Az okmányirodák már kiadják az e.v. igazolványt minden előzetes engedélyek, stb. bemutatása nélkül is. Ha jól emlékszem, az értelmező rendelkezések között olvastam, hogy ettől függetlenül bármilyen ellenőrzést kap a vállalkozó, az adott szakhatóság által előírt engedélyeknek, egyéb igazolásoknak meg kell lenniük és az ellenőrzés során azt be kell tudni mutatniuk. A már működő e.v.-nél tev.kör, telephely stb. módosítás bejelentéséhez elegendő az e.v.-nek saját ügyfélkaput nyitni és az APEH-hez a változásjelentőt beküldeni. Tehát: minden engedélyt be kell szerezned, minden bejelentést meg kell tenned. Ha már van könyvelőd, ő segít, ha még nincs, keress egyet, mert szükséged lesz rá. Szerintem a segítő családtag elegendő, a pénztárgép biztos kötelező, az üzlet berendezésére kötelező előírásról nem tudok. Üdv. Margó
Kiskovács

Vissza: Egyéni vállalkozók