Adófórum

Adózási és számviteli információk

Könyvelői felelősség rossz tanácsért

Egyéni vállalkozók

Könyvelői felelősség rossz tanácsért

HozzászólásSzerző: szedlacsek » vas. aug. 01, 2010 6:56 pm

A 46-os jelent meg mégegyszer.
szedlacsek
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

Könyvelői felelősség rossz tanácsért

HozzászólásSzerző: szedlacsek » vas. aug. 01, 2010 6:58 pm

"A nagy könyvelőiroda vezetőjét pedig igen is felelősségre kell vonni"

 

Röhej, de ő az elnöke a megyei könyvvizsgálói kamara etikai bizottságának..... :(

szedlacsek
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

Könyvelői felelősség rossz tanácsért

HozzászólásSzerző: Zskovács » vas. aug. 01, 2010 7:08 pm

Ez szép!!! És még etikai is..... Bele lehet ebbe az egészbe...mint pl., de..

Nagy neveket meg nem is merek említeni a "köreinkből", tudjuk kire gondolok. Brrrrrr

Zskovács
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:15 am

Könyvelői felelősség rossz tanácsért

HozzászólásSzerző: nagy.andrea2 » csüt. aug. 05, 2010 9:37 pm

Ezen valahogy nem tudok csodálkozni. :((

Nemrég került a kezembe egy igazságügyi szakértőként is tevékenykedő könyvvizsgáló jelentése, hát dobtam néhány hátast, míg végigolvastam!

Pl. az egyik alkalmazott APEH-letiltását ő büntetésként aposztrofálta...

A bérlő Kft nettó összegű bérleti díjat utalt a társasháznak (mivel tv. szerint kötelessége levonni az adót), erre a jelentés megállapítja, hogy a kk. és a bérlő zsebre játszanak, a különbözetet biztos máshova fizette ki a bérlő...

Közös képviselő felveszi a bankból a pénzt (hogy kifizesse a béreket), erre a könyvvizsgáló észrevétele: egyszer már átutalta magának a saját díjazását, akkor milyen jogcímen vett fel a bankból megint pénzt?

De a kedvencem: a kedves néni azt is "kiszúrta", hogy az egyik bankból felvett pénz nem lett bevételezve a pénztárba (azaz őszerinte valaki elsikkasztotta). Nem lett volna nehéz egy pillantást vetnie a naplófőnyvre, hisz egymás mellett volt a banki egyenleg csökkenése (kiadás), és utána a pénztáregyenleg növekedése (bevétel)...

Sorolhatnám még, mert 7 oldalt képes volt végigírni hasonló marhaságokkal... Egy igazságügyi könyvszakértő... akinek a "szakértelmén" súlyos ítéletek, és komoly anyagi károk múlhatnak...

Csak azért jutott eszembe, mert időközben épp a Kv. Kamara Etikai Bizottságánál panaszolták be a nénit. De Szedlacsek infója után kétséges, hogy valaha is felelősségrevonják...:(((

Andi

 

nagy.andrea2
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:21 am

Könyvelői felelősség rossz tanácsért

HozzászólásSzerző: szedlacsek » pén. aug. 06, 2010 6:54 am

Én is találkoztam ilyen igazságügyi "szakértővel", akinek az volt a feladata, hogy állapítsa meg, mennyi pénzt sikkasztott el az ügyvezető. (volt ügyfelem). Amikor vittem neki az anyagot, másnap hívott, hogy segítsek, mert nem tudja hogyan álljon neki.

 

Elküldtem melegebb éghajlatra. Jó egy éves munkadíjam ragadt benne nekem is az ügyben. Még én dolgozzak őhelyette is? Na azt már nem tettem meg.

szedlacsek
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

Könyvelői felelősség rossz tanácsért

HozzászólásSzerző: None » kedd aug. 17, 2010 10:21 am

A probléma gyökeréből virágzik a többi évek óta, a gyökér pedig a következő:

 - Tudni illene az ügyfélnek legalább azt, hogy kihez forduljon kérdésével > a könyvelőhöz, a könyvvizsgálóhoz vagy az adószakértőhöz. Ez utóbbihoz kéne talán fordulnia, a vállalkozása, cége adózásának optimalizálásához, de nem fordul, mert ingyen, gyorsan a könyvelési díjon belül szeretné ezt megoldani .

 - Kinek van olyan könyvelési szerződése, és könyvelési díja, amelyben benne van az adótanácsadás is, mérlegképes könyvelő lévén?

 -  A könyvelési díjak a béka feneke alatt vannak, ezért a regisztrált könyvelők is bevállalnak százasával ügyfeleket, amit lehetetlen ellátni a jellemző alkalmazotti létszámukkal, azok tudásával és irodai felszereltségükkel.

- Az Egyéni Vállalkozókat és a Cégvezetőket sem mentesíti semmilyen jogszabály a rájuk vonatkozó minden jog tudása alól. Ez nem azt jelenti, hogy a könyvelőnek kell őt megtanítania.

- A könyvelőknek ki kéne nyilvánitania őszintén, amikor ilyen kérdést kapnak, hogy ez egy csöppet összetett ahhoz, hogy röptében feleljenek, fel kell térképezni az ügyfél gazdasági környezetét, jövőbeni terveit, stb. gazdasági számítást kell végezni több évre előre az ügyfél közreműködésével, stb. és ennek a folyamatnak a végén lehet tanácsot adni. 

- A könyvelő szakmában meglévő nagy konkurrencia (még mindig rengeteg fekete, nem regisztrált könyvelő dolgozik) miatt még a jó tudásúak is képesek altatni az ügyfeleket, hogy náluk maradjanak.

- Az ügyfeleknek minimum azon kéne elgondolkozni, hogy hogyan lehet könyveltetni pl. hó/20.000,- Ft-os áron, amikor ebből a könyvelőnek maradt tisztán a megélhetéséhez max. 5000,- Ft. és egy havi megélhetéshez legalább 250.000,- Ft. kell ha egy gyereke van csak. Tehát akkor hány könyvelést kell elvállalnia és hogy tudja ezeket jól, határidőre elkészíteni, amikor az ügyfél már oda is adja a hó közepén 10-15-e között? 

De ez egyik ügyfelet sem érdekli, százból nyolcvan csak az alacsony könyvelési díjat értékeli és vele az ilyen tanácsokat.

 

Sziasztok None 

 

 

None
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:17 am

Előző

Vissza: Egyéni vállalkozók

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 12 vendég

cron