Adófórum

Adózási és számviteli információk

Egyszerűsített bevallás helyesbítése

SzJA

HozzászólásSzerző: F.Juli » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Véleményetek szerint a 2010.02.15-ig leadott egyszerűsített bevallás nyilatkozatot hogy lehetne törölni, vagy módosítani. Egy ismerősöm kért, hogy segítsek ebben, mert a lakáshitel kedvezményüket elfelejtették ebben feltüntetni, mivel a bank csak késve küldte az igazolást. Szerintem csak akkor lehet, ha az APEH  04.30-ig megküldi a bevallát, hogy egyetértenek-e az abban feltüntetett adatokkal. Vagy van esetleg más megoldás is? Met ha nincs, akkor várhatnak a pénzükre május-júniusig. Üdv: F.Juli

F.Juli

HozzászólásSzerző: Ürmös Gabriella » hétf. márc. 01, 2010 2:11 pm

Szia!

Szerintem nincs más mód, ki kell várni hogy az APEH visszaküldje a bevallását és abban lehet érvényesíteni.

Ürmös Gabriella

HozzászólásSzerző: melcsi62 » hétf. márc. 01, 2010 3:29 pm

Szia!  Add majd be önadózóként az SZJA bevallásodat és kalap..

Tavaly nekem az egyik ügyfél cég ügyvezetője  kérte ezt az APEH általit... (megjegyzem nem is kérhette volna),  megjött az APEH által komponált bevallás az ügyfélkapus e-mailjére, onnan kinyomtattuk és kiderült, hogy ele hibával..  450 eFt felett volt a tőle levont 14% százalékos eho, stb.. és az eho-s lapot még csak nem is töltötték ki, stb. Nem foglalkoztunk azzal, amit küldtek.. egyszerűen beküldtük a 0853-ast, amit fel is könyveltek.. Ha beadjátok a 0953-ast, akkor csak az bevallás lesz az, amit felkönyvelhetnek, mert az lesz vagy kézzel, vagy elektronikusan aláírt bevallás.

Üdv.

melcsi62

HozzászólásSzerző: F.Juli » kedd márc. 02, 2010 10:32 am

Köszi Melcsi a választ! Aludtam rá egyet, és én is azt fontolgattam, hogy be kellene adni a 0953-ast, mert azt rögtön felkönyvelik, és akkor hozzájuthatnak az érintettek a pénzükhöz, nagy szükségük lenne rá. Ezt fogom csinálni. Üdv: F.Juli
F.Juli

HozzászólásSzerző: F.Juli » kedd márc. 02, 2010 10:32 am

Köszi Melcsi a választ! Aludtam rá egyet, és én is azt fontolgattam, hogy be kellene adni a 0953-ast, mert azt rögtön felkönyvelik, és akkor hozzájuthatnak az érintettek a pénzükhöz, nagy szükségük lenne rá. Ezt fogom csinálni. Üdv: F.Juli
F.Juli

Vissza: SzJA