Adófórum

Adózási és számviteli információk

Őstermelő 0901

Adatszolgáltatás

Őstermelő 0901

HozzászólásSzerző: halaszheni » pén. feb. 26, 2010 8:47 am

IMÁDOK FÓRUMOZNI, JOBB MINT EGY KABARÉ A RÁDIÓBÓL.

kiegészítés: 6700-as irányítószámon:  - elég az Ny-es nyilatkozat.

A kolléganőm tőlem függetlenül hívta őket: - ha nem adóalany nem kell Ny és 0901-es sem

Ezt egy kirendeltségen sikerült összehozni, mért vártok csodát egy országtól?!

Üdv: Hene 

halaszheni

Őstermelő 0901

HozzászólásSzerző: 494 » pén. feb. 26, 2010 9:02 am

Szia! De egy adószámos őstermelő az adóalany...
494

Őstermelő 0901

HozzászólásSzerző: tiszaika70 » pén. feb. 26, 2010 3:46 pm

Tudjátok az egész fentebb leírt APEH hivogatós történetemben az a legszebb, hogy mindeb telefonos APEH-os azért próbált úgy információt mondani, hogy az segítség legyen. Sőt inkább a többség "beadatta" a 0901-et "abból biztos nincs baj" mondva. Tehát a negativum nem is tőlük, hanem a "főnökségtől" és a gyakorlati életet soha nem ismerő törvényalkotók tól van. Jó lenne ha legalább Ők tudnák mit alkotnak.

Mert  egyébként, én végig úgy gondoltam, hogy az a helyes amit az art. és a bevallás kitöltési utmutatója és a sok éves gyakorlat is mondat : "annak kell beadni, aki alanya valamelyik adónemnek". Az APEH telefonosok is ezt mondták, csak éppen a magyarázatban -magyarul- nem merték kimondani, hogy ez azt jelenti nem kell beadni. A törvényeink kétértelműsége miatt hivatalból nem merték kimondani...

Na mostmár mindegy. ez volt az első év, hogy a határidő előtt 1 nappal kész voltam a vállalkozókkal igy levezetésként, pihenés helyett rászántam a 25-ét és baráti szivességből minden ismerőst megkérdeztem akiről itthon sejtettem, hogy őstermelő is, aztán a főlapokat ezeknek kitöltöttük és az APEH kirendeltség 18.00. kori zárása előtt 15 perccel beborítottuk átvételre a közel 80 db 0901-est . persze megint nem azon a pncser jogalkotón, hanem a vétlen ügyintézőn csapódott a dolog...

Jó hétvégét!

tiszaika70

Előző

Vissza: Adatszolgáltatás