Adófórum

Adózási és számviteli információk

Kötelező ügyfélkapu?

Egyéni vállalkozók

Kötelező ügyfélkapu?

HozzászólásSzerző: mezeiforgo » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok! Egyik megyei lapban (hajdu-bihar) jelent meg a hir, mely szerint az egyéni vállalkozó jan. 1-től köteles ügyfélkaput nyitni saját magának, nem elég, ha a meghatalmazott könyvelőnek van. Tudtok erről valamit?

Napraforgo2

mezeiforgo
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:16 am

Kötelező ügyfélkapu?

HozzászólásSzerző: zspotorke » kedd jan. 19, 2010 9:21 pm

Így van.

Mert már elektronikusan is lehet ügyintézni az egyéni vállalkozás indítását, megszüntetését, stb. Azért ezeket a vállalkozó döntse el ne a könyvelője..

P.Zsuzsa

zspotorke
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

Kötelező ügyfélkapu?

HozzászólásSzerző: gyorkosolga » szer. jan. 20, 2010 8:25 am

Szia!

A másik indok, hogy a könyvelőnek nincs meghatalmazása az okmányirodai ügyintézéshez, tehát az egyéni vállalkozónak kell, hogy legyen ügyfélkapuja. A vállalkozással kapcsolatos bejelentéseket ahogy P.Zsuzsa is írta az egyéni vállalkozó intézze mert az az ő döntése. A könyvelőnek  az APEH  fele van meghatalmazása elektronikus bevallásra.

Üdv. Olga

gyorkosolga
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:12 am

Kötelező ügyfélkapu?

HozzászólásSzerző: Rozalinda » pén. jan. 22, 2010 12:18 pm

Én meg jövőbe látó  voltam, amikor még a kezdet kezdetén minden vállalkozóval nyittattam ügyfélkaput És azon küldjük a bevallásokat, gyakorlatilag  2006. óta. Egy vállalkozót  sem vettem a nevemre könyvelőként, nem fogadtam el meghatalmazást.  Szóval az én vállalkozóimnak nincs teendője a továbbiakban a vállalkozói igazolvánnyal kapcsolatos manipulációkat gond nélkül intézhetjük.

Bár meg mondom őszintén nem üdvözöltem kitörő örömmel a változást, hogy a vállalkozói igazolvány is a könyvelő hatáskörébe kerül.  Bár a pecsenyesütőm most mondta telefonon, hogy veszi a laptopot, az alkalmi  HIPA  napi bejelentéshez. Az ács meg tegnap volt nálam a kamarai regisztrációt még nem tudta  nem tudta egyedül megcsinálni a számitógépen., segitsek neki.

Ebből látjuk, hogy  töretlen a fejlődés. 

Rozalinda
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am


Vissza: Egyéni vállalkozók

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég