Adófórum

Adózási és számviteli információk

egyéni vállalkozás - egyéni cég

Egyéni vállalkozók

HozzászólásSzerző: Vinczent » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Egy egyéni vállalkozó Kft. formájában kíván tovább működni. Az lenne a kérdés, hogy a végleges megszűnést, ezzel párhuzamosan egy új cég elindítását vagy egyéni céggé való átalakulását tanácsoljátok! Mi lehet a buktató az egyéni cégben? Esetleg a megszűnésben?

Köszi

Vinczent 

Vinczent

HozzászólásSzerző: Bi.Monika » pén. jan. 08, 2010 11:22 am

Hát ez az én személyes véleményem, hogy amennyiben nem feltétlenül fontos tovább vinni a vállalkozást, (pl, hosszú lejáratú hitel a vállalkozáson, vagy tárgyi eszközök, amit a kft-ben is használni akar), akkor egyszerűbb egy újat alapítani.

Elég bonyolult - bár nem lehetetlen - egy átalakulást véghez vinni, az ügyvéd és szerintem könyvvizsgálóra is szükség van  - ezek díjazásáról sem szabad megfeledkezni (több társasági szerződés, közzététel is szükséges)

Ha az új cég alapítás mellett döntötök, akkor sem feltétlenül szükséges az egyénit megszüntetni, működhet a kettő együtt is, az egyiket lassan le kell építeni, a másikat pedig fejleszteni.

Ez természetesen az én személyes véleményem, és a vállalkozás személyre szabott érdekeit kell figyelembe venni.

Bi.Monika

Vissza: Egyéni vállalkozók