Adófórum

Adózási és számviteli információk

Bt. beltagja gyesen

TAO

Bt. beltagja gyesen

HozzászólásSzerző: konyveva » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Segítséget kérnék. Egy Bt, beltagja tartósan gyesen van, de 2007. 2008. évben volt a Bt-nek bevétele. A férj a kültag, van főállása, mit lehetne utólag csinálni, hogy helyrehozzam, és jó legyen. A bevételt azért csinálták, mert amióta megalakult, 2004 évben, részletre vettek használt kis haszon gépjárművet. És a vállalkozásba bevitték, vagyis havonta lízing díjat fizetnek. Tagi kölcsönből oldották meg az első években a fizetéseket, de nagyon sok lett az összeg, és így nyárra pár hónapra az utolsó két évben bevételük lett, ami fedezte az éves csekkek összegét és még a tagi kölcsönbe is visszatudtak tenni egy keveset.

Nagyon örülnék, ha lenne rá mód, hogy hogyan lehetne megoldani ezt a problémát visszamenőlegesen.

Elnézést, hogy csak ennyi pontot tudok adni, de lenne még kérdésem ezzel a témával kapcsolatban.

Nagyon várom segítő válaszotokat.

Köszönettel: Irén

 

konyveva
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:15 am

Bt. beltagja gyesen

HozzászólásSzerző: melcsi62 » szomb. júl. 18, 2009 4:48 pm

Szia!Arról nem tudni semmit, hogy egyébként a tagok közül ki volt személyesközreműködésre kötelezve, illetve ki vállalt személyes közreműködést... Attól, hogy valaki beltag, még egyáltalán nem biztos, hogy személyes munkavégzésre/közreműködésre kötelezett a Bt-ben..  és egyéb infók hiányában nem igazán lehet konkrétat írni.. Azt sem lehet igazán tudni, hogy mit szeretnél helyrehozni, hogy jó legyen..

De mivel volt a Bt-nek bevétele, azt a bevételt valaki előidézte a munkájával.... tagok megállapodása alapján a kültag is közreműködhet személyesen a társaság tevékenységében egyébként...

Amikortól a "beltag" feltéve, hogy egyáltalán a GYES-ig személyes közreműködésre volt kötelezve,-- amikor elkezdte a Gyes-t.. írhattak egy tagok megállapodását, hogy a beltag csak a képviseletet látja el (akár ingyen)  és a kültag az aki személyesen munkát végez a cégben.. Mivel a kültagnak van máshol főállása - remélhetőleg legalább heti 36 órás foglalkoztatással -, ha így van, akkor a tag /társasvállalkozó is dolgozhat ingyen a cégben, és ha a munkaviszony melletti társas vállalkozó ingyenesen működik személyesen közre, akkor kötelező járulék fizetés, stb. nincs és nem volt utána, tehát rá vonatkozóan nem kellett adni havonta a '08-as bevallásokat sem....    Viszont be kellett jelenteni a 'T1041 bejelentés a biztosítottakról nyomtatványon, mint munkaviszony melletti társasvállalkozót..   és az adott évekre vonatkozóan, hiába nullás lenne, adni kellett róla NYENYI adatszolgáltatást.. 

Azt, hogy miért "csináltak" bevételt, azt inkább ne reklámozd.. amit egyébként a jármvel kapcsolatosan írsz, arról nem tudni, hogy mit értel " használt kis haszongépjármű" alatt.. és esetleg ezzel kapcsolatosan akarsz-e valamit helyre tenni?

Szerintem egy következő hozzászólásban pontosítsd a kérdésedet: Hogy csináltad azt, amit úgy érzel, hogy helyre kellene hozni.. és nyilván ahhoz valami info,  , az-e a gondod, hogy volt bevétele a Bt-nek de senki nem dolgozott benne és amiből a bevétel keletkezett, azt nem más vállalkozó végezte??

 Üdv.

melcsi62
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:16 am


Vissza: TAO

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég

cron