Adófórum

Adózási és számviteli információk

GYED számítása kevés munkaviszony után

Tb, munkaügy, bérterhek

GYED számítása kevés munkaviszony után

HozzászólásSzerző: kobudka » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Tisztelt Fórumtagok,

 Az alábbi problémás esetben kérném a segítséget. 

Barátnőm jelenleg terhes, december közepére várja a babáját. Kérdés, kap-e/kaphat-e GYÁSt, GYEDet, illetve ha igen, mennyit az alábbi jogviszonya alapján. 

Nincs folyamatos munkaviszonya az elmúlt években, 2007-ben nem volt munkaviszonya (munkanélkülin sem volt). 

2008- ban az alábbi munkaviszony, jövedelem volt: alkalmi kiskönyvvel kb. 40 nap, munkanélküli segély 3 hónapon keresztül

2009: március 4-től van munkaviszonya (9 nap táppénzzel). 

Kérdés 1) ---> mit kell tennie, hogy kapjon a szülést követően valamilyen juttatást? Jól gondolom, hogy ki kellene töltenie a 180 napos biztosítotti jogviszonyt (beletartozik amúgy ebbe a 3 hónap munkanélküli 2008-ból?). Mi van akkor, ha táppénzre kell mennie a terhessége alatt? Beleszámít-e a betegállomány a 180 napos jogviszonyba?

Kérdés 2) ---> ha kaphat GYÁSt/GYEDet, milyen jövedelem után számolják (mert én úgy tudom, hogy 2008-as után, de az nem volt sok). Van-e valamilyen minimális GYÁS/GYED összeg, amit mindenféleképpen megkap, jövedelemtől és biztosítási jogviszonytól függetlenül?

Köszönöm előre is a segítséget és a válaszokat. 

 

kobudka
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:19 am

GYED számítása kevés munkaviszony után

HozzászólásSzerző: kaloczy » hétf. ápr. 20, 2009 8:47 am

Szia!

1. Igen, a 180 napos biztosítottságba beletartozik a munkanélküli ellátás és a táppénz is. Ha táppénzre kell mennie, akkor arra kell figyelni, hogy csak annyi táppénzre jogosult, amennyit idén ledolgozott. Tehát  ha máricus 4-től van munkaviszonya, akkor per pillanat másfél hónapnyi táppénz-lehetősége van. Azon nem érdemes törni a fejeteket, hogy mostantól szülésig táppénzen lesz, mert ezt a trükköt a jogalkotók kilőtték. (Lássuk be, teljesen jogosan.)

2. Nála a 2009 év kereset fog számítani, mégpedig a munkabér, plusz a 80 %-os betegszabadság. Ebből átlagot számolnak, annyi napra, ahány napot a munkavégzés meg a betegszabadság tett ki. Ha ez az átlag alacsonyabb, mint a minimálbér kétszerese, akkor az átlag lesz a tgysá és a gyed alapja, ha netán magasabb lenne, akkor a minimálbér kétszerese után jár majd pénz.

Zsuzsa

kaloczy
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am


Vissza: Tb, munkaügy, bérterhek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 7 vendég