Az a baj, hogy elszámolás szempontjából más az SZJA törvény és más a kettős könyvelés! Nem is tudom elképzelni hogy lehet kettősbe könyvelni. Hogy kezeli pl a kettős az vevői áfa 45 napos kérdését??
Az a baj, hogy elszámolás szempontjából más az SZJA törvény és más a kettős könyvelés! Nem is tudom elképzelni hogy lehet kettősbe könyvelni. Hogy kezeli pl a kettős az vevői áfa 45 napos kérdését??
Én hosszú évek óta használom a kettőskönyviteli programomat a pénztárkönyvesek és naplófőkönyvesek könyvelésére, természetesen pénzforgalmi szemléletben. A főkönyvi számlákat saját izlés szerint lehet megnyitni a számukban is és a megnevezésükben is.... ez nem lehet gond egyetlen programban sem....az én ősöreg (1993-ban készült) programomban minden egyes könyvelési sorhoz adhatok saját megjegyzést
A záró időszakban ad ez némi többletmunkát, amikor az előirásokat , vevőt, szállitót, adókat külön egyeztetni kell a helyes zárás érdekében. .... ami nem kell, azt visszakönyvelem, de miután rögzitve volt már egyszer, nem fogom elfelejteni a következő évben ezzel kezdeni az egyeztetést ..... nekem bevált, könnyebb megjegyezni a különbségeket, mint az egészet előlről kezdve kigyüjteni....
A felkönyvelt tételeket kézzel beirtam a ptk-be nfk-be, és az adóellenőr elfogadta a magyarázatot is és a kimutatásokat is... ráadásul az ellenőrzésnél nem is a kézi könyvelést nézte fokozottabb figyelemmel, hanem inkább a kettős alapján készült kivonatokat.
Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 24 vendég