Adófórum

Adózási és számviteli információk

végelszámolás tagi kölcsönnel

TAO

végelszámolás tagi kölcsönnel

HozzászólásSzerző: Panni49 » szomb. márc. 07, 2009 1:35 pm

Szia Zsuzsa! Miután megszólítottál válaszolok.Én a kérdésfeltevőnak azt írtam,hogy általában a végelszámolás előtt rendezni,kell a kétes  ügyeket,és nem azt írtam,hogy ennek kötelezőségét valami is előírná.Javaslatként írtam,hát-ha valaki tanul belőle,aki olvassa,és még  egy ilyen ügy lezongorázása előtt áll.A kérdező nem írta,hogy a cég vagyona hogy áll.Miután leírta,hogy eredménytartalék tartozik egyenlegű,idén sem volt nyeresége,tehát veszteséges,ezért feltételeztem,hogy nincs fedezet, és ha nincs fedezet, akkor ahogy Te is írod felszámolásról beszélhetünk.
Feltételezésemet azzal is alá tudom támasztani, ha lenne fedezete,akkor abból a fedezetből a tagi hitelt is vissza tudná fizetni,nem lenne gondja.Üdv.Panni
 
Panni49
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:19 am

végelszámolás tagi kölcsönnel

HozzászólásSzerző: zspotorke » szomb. márc. 07, 2009 2:16 pm

Szia Panni!

A következőt írtad a 4-es válaszodban:

"...ha a cégnek kötelezettsége (tartozása) van,akkor eleve nem lehet végelszámolásnak nekiindulni."

Erre mondtam/írtam én azt, hogy ez nem kizáró ok, mert ha van rá fedezet akkor miért is ne lehetne tartozása. A lényeg, hogy legyen fedezet! Tehát az idézett megállapításod helytelen a kérdező szempontjából is és úgy általában is.

Az "általában" szót nem véltem felfedezni az írásodban még most, többszöri olvasás után sem, sajnálom. Az pedig, hogy valakinek az eredménytartaléka T egyenlegű nem jelenti azt, hogy nincs fedezet a hitelezők kielégítésére.

Üdv: P.Zsuzsa

zspotorke
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

végelszámolás tagi kölcsönnel

HozzászólásSzerző: tothnemarianna » szomb. márc. 07, 2009 4:47 pm

Sziasztok!

Minden tárgyi eszközt még a végelszámolás előtti időszakban értékesítettünk, a fizetendő áfára és az egyéb költségek fedezetére szolgált a tagi kölcsön. Eredményt - 4,3 millióról -1,8 millióra tornáztuk fel ezekkel az eladásokkal. Akkor ha én előírom az illetéket, akkor csak felszámolás lesz a vége? Már sehogyan sem lehet megoldani végelszámolással? Járt valaki úgy hogy nem fejezhette be egyszerűsítettel? Ezekre a kérdésekre szeretnék választ kapni!

Üdv: Tóthné

tothnemarianna
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

végelszámolás tagi kölcsönnel

HozzászólásSzerző: nagy.andrea2 » vas. márc. 08, 2009 12:25 pm

Szia!

 

A végelszámolás nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem lehet tartozása (ahogy P. Zsuzsa is írta). Felszámolássá akkor alakul az egész, ha nem tudja kifizetni a tartozásait.

Szerintem ha a tulajdonosok saját zsebből rendezik a tartozásokat, akkor nem kell felszámolási eljárást indítani. Továbbá szerintem most is járható út lenne a tagi kölcsön (és egyéb kötelezettségek) fedezetére a pótbefizetés.

 

Üdv. Andi

nagy.andrea2
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:21 am

végelszámolás tagi kölcsönnel

HozzászólásSzerző: tothnemarianna » vas. márc. 08, 2009 6:44 pm

Sziasztok!

Köszönöm szépen a válaszokat!

Mivel az ügyfél nem akar megválni az ügyvédjétől, így csak a különadó és az illeték előírására kerülhet a sor! Reggel beszélek a végelszámolást ellenőrző adóellenőrrel, hogy mennyit tudnak várni a pénzre, háttha nem indítanak felszámolást. Nullás igazolást már úgysem kapunk.Mindenesetre bánt, hogy nem merik megtenni ezt a lépést, hogy utólag pótbefizetést határoznak el. Tudom előbb kellett volna gondolkodni, de az ügyvédet még én világosítottam fel, hogy illetéket is kell fizetni! Fogalma sem volt, hogy létezik ilyen!

Mégegyszer köszönöm a segítségeteket!

Ui. Hogyan kell bejelentkezni illeték fizetési kötelezettség teljesítésre az APEH-nál?

Köszi : Tóthné

 

tothnemarianna
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

Előző

Vissza: TAO

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 21 vendég

cron