Adófórum

Adózási és számviteli információk

import áru továbbszámlázása

Számlázás

HozzászólásSzerző: Berander1 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Egy kis technikai segítségre lenne szükségem :? 

Újonnan alakult vállalkozás import terméket szeretne értékesíteni belföldön. Az import termék kifizetéséhez devizát vásárol a bank eladási árfolyamán, átutalja az összeget bejön az áru. Előzetesen a belföldi megrendelőnek megadja az árut hogy ez pl 100 EUR lesz. Milyen árfolyamon kell számolni? Van erre valami szabály, vagy mi a gyakorlat? Én pl azt nem értem, hogy az árajánlatban megadja hogy 100 Eur ami a teljesítés napi MNB közép árfolyamon lesz átváltva - ez egyértelmű mindenkinek, viszont ott már bukik a cég 4-5 % ot nem? Megveszi  eladásin, és továbbszámlázza MNB középen? Lehet továbbszámlázni is a választott bankom eladásiján? A másik hogy olvastam, az MNB közép használatához az apeh felé bejelentési kötelezettség van, de erre vonatkozó nyomtatványt vagy adatlapot nem találtam.

Mit tanácsoltok?

B.

Berander1

HozzászólásSzerző: Panni49 » szomb. feb. 28, 2009 5:04 pm

Szia!azt,hogy az MNB árfolyamot használod, azt a09T201T adatbejelentő F lapján teheted meg.Ha nem tetted meg,amikor új cégként beadtad az adatbejelentőt akkor szerintem már csak a jövő évre teheted meg majd decemberben.
A számviztelpolitikában rögzíteni kell,hogy milyen árfolyamot használsz.
Minden további nélkül használhatod a bankod árfolyamát.Üdv.Panni
Panni49

Vissza: Számlázás