Adófórum

Adózási és számviteli információk

Meghalt a BT beltagja

Adatszolgáltatás

Meghalt a BT beltagja

HozzászólásSzerző: Merinosz » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Sürgős segítséget szeretnék kérni...
 

Az egyik BT-mben meghalt a beltag, aki csak névlegesen volt a cégben, semmit nem csinált... Nyilatkozatot tett, hogy semmit nem vesz ki a cégből.
Ugyanakkor van az APEH-nál bejelnetett meghatalmazottja, aki eddig aláírt, illete intézte az ügyeket, "dolgozott".

A megbízottat figyelmeztettem, hogy sürgősen lépjen kapcsolatba egy ügyvéddel, a cégbejegyzés módosítására. De addig is.....

A kérdésem az, hogy- mint könyvelő védjem magam,- ilyen esetben mit tegyek, ugyanis a cégnek én vagyok a meghatalmazottja az ügyfélkapun keresztűl. ÉS nagyon nem szeretnék büntetést kapni....

Segítségeteket előre is köszönve:
Marcsi

Merinosz
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:16 am

Meghalt a BT beltagja

HozzászólásSzerző: mazsi5 » kedd jan. 13, 2009 4:00 pm

Szia Marcsi!  A maradék tag/tagok kötelessége és felelőssége a Bt. jogszerű működését helyreállítani, tehát új képviselőt választani, stb... TE a figyelemfelhívást megtetted irányukba, a többi az ügyvéd és az ő dolguk.

Elektronikusra meghatalmazott vagy:  nyilván, ha esetleg személyes közreműködésre be volt jelentve az elhunyt tag, akkor ki kell jelentened,  a céges változás bejelentőre nem tudom, hogy vagytok megállapodva, mert már az is mehet elektronikusan -- s nem feltétlen könyvelői feladat.., de ha beletartozik a dolgodba,  akkor a változásbejelentőt kitöltöd: Törlés :képviselő, Tag törlés.   A többiről akkor tudsz: újról változásbejelntést adni, ha megkapod a tagok által aláírt társasi szerződés módosítást.

Neked a meghatalmazást a Bt. adta,  azzal, hogy a beltag, aki eddig vélhetően képviselő volt,- ehunyt, a Te meghatalmazásod a Bt részéről addig él,  még Te, vagy a Bt. azt vissza nem vonja.. Esetleg felkészülésként célszerű megnézni, hogy a társasági szerződésük mit tartalmaz arra az esetre, ha a egy tag meghal...  Üdv. 

mazsi5
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:20 am


Vissza: Adatszolgáltatás

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 13 vendég