Légyszi segítsetek mi a teendő kőműves egyéni vállalkozás megszüntetése esetén, vállalkozói igazolvány leadása után.Milyen záró bevallásokat kell
benyújtani. illetve van e más adatszolgáltatási kötelezettség vele kapcsolatban.
Köszi: Mary
Légyszi segítsetek mi a teendő kőműves egyéni vállalkozás megszüntetése esetén, vállalkozói igazolvány leadása után.Milyen záró bevallásokat kell
benyújtani. illetve van e más adatszolgáltatási kötelezettség vele kapcsolatban.
Köszi: Mary
Szia Mary!
1041-es bevallás a vállakozás megszűnéséről.
A 0853-as bevallással együtt kell az egyéni vállalkozás éves bevallását benyújtani. Ha az igazolványt 2009-ben adja le, akkor a 2009-es évről is kell majd 2010-ben bevallás során adatszolgáltatás a 0953-ban.
Iparűzési adóbevallást is be kell nyújtani a megszűnést követő 30 napon belül.
Szia!
A 03-ast és a NYENYI-t is be kell adni...
Ercsi
Kiegészíteném az információkat: A kőműves főállásu egyéni vállalkozó, alkalmazottja nincs, és 2008.dec.22-én leadta a vállalkozói igazolványát.
Nem EVÁS adózó, viszont ÁFA-s.
Köszi:Mary
Sziasztok!
Szerintem a BV0501 OEP bejelentőt (megszűnésről) is be kell adni.
Valamint nekem is lenne két kérdésem:
1. Biztosak vagytok benne, hogy idén sincs a megszűnéshez bevallás? Én nem találtam, meg továbbképzésen is azt mondták, hogy 2010-ben a 0953-os kell majd bevallani (bevételeket, TE és készlet értékesítést), de tegnap egyik könyvelő kolléga azt mondta, hogy hülyeséget mondok, mert van a megszűnéshez idén bevallás. Szerintem nem igaz, de azért légyszi erősítsétek meg! :)
2. És a 09T1041-esen nem lehet kijelenteni nyugdíjas egyéni vállalkozót, mert az alábbi figyelmeztetést dobja ki a gép: "Tájékoztatjuk, hogy 2009. január 1-jétől az állami adóhatósághoz passzív ellátásra vonatkozó adatokat nem lehet bejelenteni. Kérjük, forduljon az Országos/Megyei Egészségbiztosítási Pénztárhoz! (Hibakód=<351/>)". Akkor min jelentem ki?
Előre is köszi az információkat! :)
Sziasztok!
Én BV0501-et még nem adtam le újnál és megszűnőnél sem amióta ügyfélkapuzunk. Eddig nem hiányolta senki. Táppénzen is voltak, simán fizettek, s nem mondták, hogy nincs a rendszerükben. De természetesen nem az a szándékom, hogy bárkit is lebeszéljek, csak a tapasztalatomat írom.
Ad1. Nem hallottam róla, hogy visszahozták volna a megszünéskori soronkívüli bevallást.
Ad2. Kicsit furcsának tartom. Lehet, hogy még nem pontos a progi, ugyanis 2009-től aki passzív táppénzre megy azt valóban az OEP-nek kell jelenteni.
Én csak azért szoktam beküldeni, mert nálunk az ev-k kezébe nyomja az okmányirodai ügyintéző, amikor megkapja a váll. igazolványt. Lehet, hogy felesleges, na mindegy! :)
Akkor jól tudtam. Csak a 0953-ason kell! Köszike! :)
Hát, majd meglátjuk mi lesz a T1041-el!
Köszi az infókat! :)
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 48 vendég