Adófórum

Adózási és számviteli információk

Energiaadó szénre is!

Adatszolgáltatás

Energiaadó szénre is!

HozzászólásSzerző: adotanacs » szomb. jan. 03, 2009 3:54 pm

Kedves Unimog! Ha megtennéd hogy bemásolsz abból a levélből amelyet a göngyölegvisszáru elszámolásáról kaptál, nagyon megköszönném. Szerintem sokunkat érint, Köszi Ani
adotanacs

Energiaadó szénre is!

HozzászólásSzerző: GyörgynéGabi » vas. jan. 04, 2009 3:21 pm

Sziasztok!

Bocsi, hogy idejövök vissza, de itt szépen egyben van ha mást is érdekelne.

Tehát szerintetek, ha a tüzép csak és kizárólag magánszemélyeknek értékesít, akkor a nyilatkozatok bekérésén, illetve kitöltésén kívül van e más dolga. akkor is be kell jelentkezni a vpop-hoz, kérni a nem is tudom pontosan milyen számokat :-))

Ha nem kötelezett a fizetésre akkor nem kell jelenteni, ha nem kell jelenteni, akkor nem kell bejelentkezni sem?

Elolvastam a hírlevelet, felmentem a vpop honlapjára is , de itt elakadtam.

Hétfőn, hogy fog örülni a tüzépesem!!!

Köszi Gabi

GyörgynéGabi

Energiaadó szénre is!

HozzászólásSzerző: eva67 » szer. jan. 07, 2009 8:42 am

Üdv mindenkinek!

A szén energiaadójával kapcsolatban a következő problémára keresek választ:

Ha a tüzépesed gáz-és áramszámláját megnézed, láthatod, hogy az energiaadó az áfa alapját képezi.

A szénnél is így kell számlázni? Sem az áfa- sem egyéb törvényben nem találok erről semmit.

Ki tud segíteni?

Üdv

Éva

eva67

Energiaadó szénre is!

HozzászólásSzerző: unimog » szer. jan. 07, 2009 5:20 pm

Szia Ani!

Attól tartok, kicsit félrevezettelek a göngyöleg számlázással. Bocs, de magát az indoklást idáig én sem nagyon rágtam át. Egyszrűen csináltam ahogy a szálító kérte. Két oldal, úgyhogy  nem igazán tudom ide másolni. de lényege az, hogy az adott göngyölegre alkalmazható-e a számviteli törvény 73§ (2) bekezdés e) pontja. illetve, hogy az áfa törvényben említett "betétdíjas göngyölegnek" ninősül-e. Én ezeknek a hivatkozásoknak nem néztem utána.  Mindenesetre az én göngyölegem azért nem felel meg ezeknek, mert nem egyezik meg az értékesítés, és a visszavásárlás egységára.

Üdv

unimog

Előző

Vissza: Adatszolgáltatás